Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Clanul Caran, acuzat de zeci de infracțiuni. Ce spun avocații acestora

Clanul Caranilor a terorizat ani la rând Capitala și s-a impus în lumea mafiotă prin infracțiuni extrem de violente, șantaj și șpagă, susțin procurorii DIICOT. Liderii clanului, dar și acoliții acestora, au ajuns după gratii după ce anchetatorii au deschis un dosar penal în care sunt cercetaţi pentru 16 infracţiuni, unele dintre cele mai grave prevăzute de Codul Penal din România.

Redactia Stirile Kanal D,

Clanul Caran, acuzat de zeci de infracțiuni [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Interlopii clanului Caran aveau influenţă în aproape toată ţara, dar şi în Statele Unite ale Americii, de unde ar fi obținut milioane de dolari din infracţiuni informatice”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Acuzații grave împotriva clanului Caran

Omor, vătămare corporală, loviri sau alte violențe, șantaj, camătă și spălare de bani. Sunt doar câteva dintre infracțiunile cu care Clanul Caran s-a impus în lumea interlopă din România, dar și de peste hotare. În fruntea grupării s-a poziționat Răducan Constantin, zis Costel al lui Caran și frații lui, Aurel și Emil. Din anii 90 cei trei interlopi au cotropit Sectorul 2 al Capitalei. Au atras alături de ei diverși indivizi certați cu legea, au creat legături de familie cu aceștia, iar cu ajutorul aghiotanților care au levitat în jurul grupării, Clanul Caran a devenit cel mai mare și periculos din Capitală.
Anchetatorii au strâns probe despre activitatea infracțională a clanului Caran vreme de câțiva ani de zile, iar ieri au descins la peste 80 de persoane care aveau legături cu gruparea.


Doi dintre ei sunt chiar "mușchii Caranilor". Sportivi impunători, care au fost gata să execute orice ordin dat de interlopi. Ambii apar în referatul procurorilor drept activi la fiecare infracțiune și sunt extrem de violenți. Anchetatorii i-au interceptat atunci când vorbeau despre un adevărat război pe care îl aveau cu un clan rival. Zeci de bătăuși s-au încăierat atunci cu săbii și bâte în Voluntari. Au fost puși pe fugă abia când au apărut polițiștii.

Alături de Carani a fost ridicat și Nuredin Beinur, zis Spaima Litoralului. El este suspectat că i-a sprijinit pe cei din grupare în infracțiunile de proxenetism. Interlopii au constrâns mai multe tinere să se prostitueze în diverse cluburi de noapte din Capitală. Le obligau pe fete să danseze dezbrăcate și să îi convingă pe clienți să facă consumație cât mai mare. Dacă voiau să fie plătite, trebuiau să presteze diferite servicii sexuale în camere special amenajate.
Nuredin Beinur, spun procurorii, le-a adus Caranilor mai mulți clienți din rândurile pasionaților de jocuri de noroc organizate ilegal.

Citește și: VIDEO- Clanul Caran, destructurat astăzi de procurorii DIICOT. Membrii acestuia sunt acuzați de mai multe infracțiuni

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

În plus, anchetatorii spun că Gruparea Caran și-a întins ramificațiile până-n Statele Unite. De acolo, prin diverse infracțiuni informatice, ar fi obținut peste 15 milioane de dolari. Banii au fost cheltuiți pe vile, autoturisme de lux și afaceri cu criptomonede. De altfel, în portofelul virtual al unui interlop, procurorii au descoperit peste 7 milioane de dolari la percheziții.
După o noapte întreagă de audieri, zeci de interlopi din grupare au fost reținuți pentru 24 de ore. Astăzi au fost prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Printre cei reținuți se numără și liderii clanului, despre care avocații spun că ar fi nevinovați.
„Am observat de ieri că bubuiau de ieri televiziunile, site-urile cu privire la un dosar de infracționalitate organizată. Clientul meu nu este acuzat de niciuna dintre infracțiunile care au apărut în presă! O cârpă dacă o flutură vântul, nu poate fi considerată drapel”, a explicat avocatul unuia dintre suspecți.
Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii clanului Caran ar putea rămâne în spatele gratiilor pentru o perioadă lungă de timp.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI