"Simt că a trecut vara pe lângă mine, nu am simțit-o absolut deloc", spun românii cu regret.
Așa arătau cândva petrecerile care durau până dimineața în cluburile din Capitală. Însă, odată cu pandemia, principalul pol al distracției, Centrul Vechi este mai pustiu, cu mese mai mult goale, program scurt și clienți mai puțini.

Pandemia a forțat cluburile să se reinventeze- clienți doar până la miezul nopții

Lipsa distracției până în zori de zi se resimte mai ales dacă vorbim despre tineri.
"Îți e dor de o petrecere ca la carte? Da, clar. Chiar îmi e. Poate o să mai avem ocazia, dar momentan nu știu ce să zic", suspină oamenii.

Citeste si: VIDEO- Averea milionarului Dinescu. A apărut o fiică secretă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Pentru a-și salva afacerile din pragul falimentului, cluburie de noapte au încercat să se reinventeze.
"Funcționăm în mod normal până la ora 12.00, am încercat să facem petreceri tematice dar pe partea de lounge, avem dj invitați pe weekend, seri grecești, orientale. Undeva la 60 la sută sunt pierderi", spune Alina Pârvu, manager de local.

Cluburile, reinventate de pandemie. Client: Nimic nu mai e ca înainte

Înainte de pandemie la o petrecere din centrul vechi veneau peste 300 de persoane, iar atmosfera era întreținută de dj in fiecare seara de weekend. "Acum, din cauza restricțiilor impuse de autoritati, nu se mai organizează nicio petrecere, iar acest lucru se reflectă în încasări care au scăzut cu 80 de procente", relatează Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Citeste si: Poliţiştii au aplicat amenzi usturătoare mai multor cluburi, terase, baruri, restaurante şi săli de jocuri şi pariuri sportive

Ne mutăm acum în zona de Nord a Capitalei, plină cândva de petrecăreți. Printre ei se află și Laurențiu, care duce acum dorul distracției până în zori de zi cu prietenii.
"De joi până sâmbătă în principiu pe unde apucam ne distram... era cu totul altfel față de acum. Acum la 12 trebuie să mergem acasă, nu mai e nimic ca înainte, ne lipsește", ne e dor, spune tânărul.
Și aici localurile s-au adaptat noilor restricții.

Seri tematice live sau DJ, doar până la miezul nopții, în cluburile reinventate

"Înainte focusul era pe partea de seară, acum am început să reglăm și partea de zi. Încercăm să creștem și partea de prânz. Noi avem dj în fiecare seară, în timpul săptămânii muzica e spre lounge adică muzică perfectă pt cină și serile de weekend se transformau înre-un fel de club și muzica era la un nivel mai ridicat", spune Petru Dobre, manger de local.

Citeste si: Gică Popescu are coronavirus. Cum s-a îmbolnăvit marele fotbalist

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

"Dacă anul trecut pregăteam undeva la 200 de coktailuri pe zi, acum cred ca s-au redus la mai mult de jumătate", spun barmanii.
Pierderile înregistrate au fost de aproximativ 30 la sută de la redeschidere din luna iunie și până în prezent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si