În paradisul prins între deșert și mare, luxul orbitor nu mai e doar pentru pământenii cu stare. Investitorii au înțeles că nu pot să graviteze la infinit în jurul minunii Burj Al Arab- unde o noapte de ședere costă 1 500 de euro- și le oferă celor care vor să se mute aici alternative surprinzătoare: acest apartament- de pildă- cu o suprafață de 450 mp se vinde cu 60 000 de euro.

Cu aceiași bani, cumpărătorul poate alege Clujul, dar va sta într-o garsonieră de la marginea orașului.

„Daca ne uitam la pretul mediu pe metrul patrat in Cluj Napoca variaza undeva intre 1700 si 1800 de euro pe metrul patrat, cred ca acela este pretul cel mai relevant, extremele defapt vin din particularitati ale anumitor constructii, sau proprietari care e posibil sa nu isi evalueze corect proprietatea”, spun brokerii.

Delir imobiliar în Cluj-Napoca. Prețurile apartamentelor, mai mari ca-n Dubai

În zonele exclusiviste, metrul pătrat costă chiar și 3 000 de euro. Chiar dacă nici chiriile n-au scăzut, în apartamentele altădate ocupate de studenți s-au mutat alții, atrași de mirajul unei altfel de vieți în Capitala Transilvaniei. Potrivit unei platforme care calculează costul vieții în lume, să închiriezi o locuință la Cluj e mai scump ca-n Istanbul.

Chiria în Cluj-Napoca este cu 52.65% mai mare decât în Istanbul.

Aici poate sta însă doar cineva cu un salariu de cel puțin 1000 de euro pe lună.

„Acest apartament este 650 de euro si are inclus un loc de parcare subteran. In acest imobil putem gasi apartamente pana la 1100 de euro, sunt apartamentele cu 3 camere, mobilate, de lux”, spun brokerii.

Unii plătesc chiriile uriașe ale apartamentelor pentru a sta în Cluj-Napoca

Anca este din Maramures si de cand a terminat facultatea a ales sa ramana la Cluj. Acum lucreaza la un birou din oras si recunoaste ca viata in acest oras nu este deloc ieftina.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„O buna parte din salarul meu pot sa spun ca merge catre partea aceasta de chirie, stau intr-un apartament cu inca o colega, platim 400 de euro si chiria se imparte la doua persoane. Cumva merita pentru ca este un oras foarte dezvoltat, ai foarte multe oportunitati”, spune Anca.

Orasul Cluj Napoca s-a dezvoltat extrem de mult si de rapid in ultimii ani iar specialistii spun ca preturile sunt o consecintă a boom-ului imobiliar. Chiar si-n pandemie, s-a construit la fel de mult, iar vanzarile au fost pe masura.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si