Cât de tare bate vântul la munte, astfel încât meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru acest fenomen, știe colegul meu, Adrian Jătăreanu, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cod galben de vânt

S-a mai potolit vântul aici în Poiana Brașov, însă de dimineață în partea superioară a masivului Postăvaru a suflat cu peste 70 de kilometri la oră, iar astfel pârtiile au fost închise vreme de trei ore și jumătate.

Acum jumătate de oră au fost pornite instalațiile pe cablul de aici din Poiana Brașov telegondola și cele două telecabine, iar turiștii au putut să urce pe munte, însă nu garantează nimeni că acestea nu vor fi oprite, pentru că vântul suflă în rafale și în orice moment poate să atingă din nou viteze de peste 70 de kilometri la oră.

Sunt în vigoare două avertizări cod galben de ploi și intensificări ale vântului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Prima dintre ele a intrat în vigoare astăzi și este valabilă până joi dimineață la ora 21, iar cea de-a doua va intra în vigoare în această seară la ora 22 și este valabilă până mâine dimineață la ora 10. Sunt vizate județe din Moldova, Banat, Crișana, Carpații Meridionali și cei Occidentali.

Citește și: VIDEO-Vântul puternic face ravagii la munte. Meteorologii anunță cod galben de vremea rea. Care sunt zonele vizate

Meteorologii spun că va ploua cu 10-15 litri pe metru pătrat, iar vântul va atinge viteze de 55-60 de kilometri la oră, însă la altitudini mari la rafală viteza vântului va atinge chiar și nouăzeci de kilometri la oră.

În același timp, meteorologii ne anunță că în zilele următoare vom avea parte în țara noastră de un nor de praf saharian, practic meteorologii spun că vor apărea așa zisele ploi murdare, care sunt încărcate cu miliarde de particule de praf venite din nordul Africii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: