Codul portocaliu de viscol a continuat și astăzi în zonele de munte, însă forța naturii i-a lăsat indiferenți pe mulți șoferi care au insistat să se aventureze cu mașinile în nămeți. Cei inconștienți nu și-au pus doar propriile vieți în pericol, ci și pe cele ale drumarilor, obligați să dea o mână de ajutor teribiliștilor, a transmis Silvia Ioniță.

Cod portocaliu de incoștiență

Ai intrat pe zonă interzisă! Nu am știut... Cum adică, ai indicatoare, ai angajații de la Drumuri care ți-au spus să nu intri aici. Nu te putem scoate de aici!, a spus un turist.

„Fie vremea cât de aspră, plec la munte în vacanță!” Asta pare că și-a spus acest turist din București, care nu a ascultat interdicțiile autorităților și a încercat să pătrundă în sectorul închis de drum, spre Rânca. Numai că bolidul i-a rămas blocat în zăpadă, fapt care a ținut pe loc acțiunile de deszăpezire.

Noi ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici, ți se pare normal lucrul ăsta? Oamenii ăștia, uită-te la ei, sunt de 24 de ore! Scuzele nu ne ajută, crede-mă! O să vă urcați în mașina de deszăpezire, împreună cu cei din mașină, și abandonați mașina aici. Altfel nu putem, nu ne riscăm să vă ducem!,

au spus drumarii.

Turistul a fost dus până în Novaci, la 20 de km distanță de stațiune, însă gestul său de inconștiență nu a fost lăsat nepedepsit. Polițiștii i-au reținut permisul pentru 60 de zile și l-au amendat cu circa 1200 de lei pentru că a pătruns pe un drum închis circulației publice.

Știm că oamenii și-au programat sejururi în această perioadă în stațiunea montană Rânca, dar, pentru siguranța dumnealor, îi rugăm să ne înțeleagă că facem tot ce este omenește posibil să deschidem acest drum.

Dar momentan, cu forța naturii nu ne putem pune. Nu am mai întâlnit așa ceva în zona Rânca, cel puțin în ultimii 7-8 ani nu am avut astfel de episoade, a declarat Cristian Tudor, purtător de cuvânt Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

După orele prânzului, când viscolul s-a mai potolit, drumarii au organizat coborârea turiștilor din stațiune, însoțiți de utilajele de deszăpezire.

Printre cei care au avut planurile date peste cap de vremea rea s-a numărat și Cornelia Rednic. Cântăreața a împărtășit cu fanii ei experiența de pe șosele.

Sunteți pregătiți? Ia uite ce-i în spate. Deci suntem la Sinaia pe centura și ninge ca în povești, a declarat Cornelia Rednic.

Prognozele meteo s-au adeverit și în Argeș pe masivul montan Făgăraș.

Aici a nins abundent, iar stratul de zăpadă a ajuns pe alocuri la 40 cm. Temperatura a coborât foarte mult în zona muntoasă,- 8° C, iar viteza vântului depășește 80 km/h.

Astăzi meteorologii au emis un nou cod portocaliu de viscol puternic, în zonele de munte din 11 județe. Astfel, în zonele înalte din Carpații Meridionali, precum Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Argeș, altitudini de peste 1500 de metri, vântul va avea viteze ce vor depăși 110-120 km la oră.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Vizibilitatea redusă și zăpadă troienită. Codul este în vigoare până în seara aceasta, la ora 20. Iar mâine, viscolul se mută în partea estică a Carpaților Orientali, în zonele înalte din Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

Citește și: Schimbare radicală de vreme în prima zi de Crăciun. Noi fenomene meteo extreme în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: