"La mai puțin de 100 de kilometri distanță, în același județ, au fost ninsori de cod portocaliu și ploi de cod galben. Într-o zonă, drumarii se luptau cu nămeții, în alta, pompierii încercau să deblocheze un drum național acoperit de ape. În plus, zeci de gospodării au fost inundate în mai multe județe. Două avertizări meteo de vreme extremă sunt valabile și la această oră", a transmis Cristian Sabbagh.

Ninsori și inundații în același județ

Ploile și ninsorile în cantități impresionante au lovite în mai multe zone, chiar și în același județ.

Drumul Național 7A leagă Vâlcea de Hunedoara. În zonele înalte, a nins puternic, iar drumarii au folosit mai multe utilaje cu lamă pentru a curăța șoseaua. Unul dintre ele s-a blocat în nămeții de pe marginea șoselei.

La mai puțin de 100 de kilometri distanță, tot în Hunedoara, pe DN 7 sunt problema din cauza ploilor. Precipitațiile abundente au inundat o porțiune din drumul național, iar polițiștii au decis să închidă breteaua de coborâre de pe autostrada A1 în zona respectivă.

Tot în Hunedoara, 11 gospodării au fost inundate iar 7 persoane au fost scoase pe brațe, de pompieri, din curtea acoperită de ape.

În Gorj, județul vecin, drumarii au intervenit pe Transalpina încă de noaptea trecută.

"Aici temperaturile au scăzut până la minus 5 grade celsius, iar vântul împrăștie zăpada pe carosabil, fapt care, iată, scade vizibilitatea în zonă", a transmis Teo Argint, corespondent Știrile Kanal D.

Unii șoferi s-au încumetat să urce cu mașinile până în dreptul sectorului închis de drum.

"- Vă așteptați la vremea asta astăzi?
- N-a mai nins demult pe aici. Nu ne așteptam, sincer... la cum este jos, nu ne așteptam
- Mai greu cu urcatul pe zăpadă?
- Vreau să văd. Am cauciucuri de iarnă, vreau să văd", a spus un șofer.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și la Rânca a nins puternic.

"Am sosit aseară, nu ne așteptam să ningă, noi suntem de la Craiova și spre sfârșit de sezon, e binevenită o plimbare la munte și cu zăpadă. Ultimul suflu al iernii", a spus un turist.

"Urmărisem vremea și am văzut că urmează să ningă, așa că am venit", a spus un turist.

"A fost un weekend mai slăbuț din punct de vedere al zăpezii, dar acum a nins, de ieri, s-a depus un strat consistent de zăpadă și vine și vacanța copiilor și ne bucurăm împreună cu ei de schi", a declarat un instructor de schi.

Vremea a fost la extreme și în județul Sibiu.

"La Păltiniș a nins aproape încontinuu în ultimele ore, iar stratul de zăpadă depășește 60 de cm, așa că iubitorii sporturilor de iarnă au luat cu asalt pârtiile încă de dimineață", a transmis Anca Marin.

A nins mai mult în această perioadă decât în decembrie.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Ninge cum ar fi trebuit să ningă, de fapt, într-o iarnă normală. Ne-am chinuit foarte mult cu iarna aceasta capricioasă. Am făcut zapada de fiecare dată când s-a putut. Zăpada de acum vine peste stratul vechi, așezat, stratul de zăpadă artificială și asta înseamnă ca va ține", a declarat Andy Fazekaș, reprezentant complex pârtii.

Astăzi, până la ora 22, este valabil un cod portocaliu de ninsori masive în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu.
Un cod galben, de ploi și ninsori, continuă până mâine dimineață și vizează vestul și sud vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali.

Mâine, în schimb, intră în vigoare un alt cod galben de vânt puternic. Zona Moldovei și nord estul Munteniei sunt vizate. La rafală, vântul va atinge 65 de kilometri pe oră.

Citește și: VIDEO- Daniela Gyorfi dezvăluie secretul relației: "Ești puternic când ai familie. Eu îl am pe George". Artista a lansat o piesă cu Ticy, dedicată iubirii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si