Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președinta Sloveniei, Natasa Pirc Musara, au efectuat o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 16 – 17 noiembrie 2023.

Citește și: Predicțiile Babei Vanga pentru 2024. Putin ar putea fi asasinat în curând. Scenariul sumbru în care ar fi plasată Europa

Președinta Maia Sandu s-a plimbat cu oaspetele ei pe terenul reședinței prezidențiale din Chișinău, când oaspetele a încercat să-l mângâie pe Codruț, indormează BBC News.

Acela a fost momentul când șeful statului austriac s-a trezit cu colții cățelului în mâna dreaptă.

Incidentul a fost relatat de unele dintre cele mai celebre redacții de presă, spre exemplu Reuters și Politico. Subiectul a ajuns și în presa din Austria, Rusia, Ucraina, Belarus, Turcia și Indonezia, transmite NewsMaker.md.

Codruț, câinele Maiei Sandu, l-a mușcat pe președintele unei țări, aflat în vizită în Moldova

Codruț, câinele Maiei Sandu, l-a mușcat pe președintele Austriei

[Sursa foto: BBC News]

Codruț, "primul câine al Moldovei", speriat de numărul mare de oameni

Cățelul pe nume Codrut a fost speriat de numărul mare de oameni din jur, a spus președintele Sandu.

Președintele Van der Bellen a fost văzut cu mâna bandajată la următoarea sa întâlnire, cu președintele parlamentului Republicii Moldova, arată BBC.

Președintele Austriei, mușcat de Codruț, a fost bandajat la mână

[Sursa foto: Facebook]

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a comentat incidentul din curtea președinției de la Chișinău, într-o postare pe rețelele sociale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El s-a declarat „un mare iubitor de câini” și spune că a înțeles că "primul câine al Moldovei" era nervos din cauza numărului mare de persoane din jurul său.

Liderul austriac i-a transmis președintei Sandu un ursuțel de pluș, cadou pentru Codruț.

Ce a transmis președintele Austriei după incident:

Prima mea întâlnire cu Codruț, „Primul Câine” al Republicii Moldova, a provocat un pic de agitație.

Toți cei care mă cunosc știu că sunt un mare iubitor de câini și pot să îi înțeleg entuziasmul. Era nervos din cauza numărului mare de oameni din jur...Apropo, în ultima mea zi petrecută în Moldova i-am transmis Maiei Sandu o mică jucărie pentru Codruț. Este începutul unei prietenii frumoase ”, a spus Alexander Van der Bellen.

Imaginile din Moldova care au făcut ocolul planetei

După întrevederea trilaterală din 16 noiembrie, de la Președinția Moldovei, cei trei șefi de stat au făcut o plimbare prin curtea instituției, unde se afla Codruț, membri ai administrației prezidențiale și a delegațiilor străine.

La un moment dat, Van der Bellen s-a apropiat de animăluț pentru a-l mângâia, însă, când președintele austriac a întis mâna pentru a o face, Codruț l-a mușcat.

Ulterior, în cadrul întrevederilor cu Igor Grosu și Dorin Recean, der Bellen a fost obsevat cu mâna bandajată. 

Alexander Van der Beller, la Chișinău

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Maia Sandu, alături de cei doi invitați externi 

Cățelul Codruț a ajuns în atenția publică în luna septembrie, după ce a fost surprins în curtea Președinției, alături de Maia Sandu.

Ulterior, șefa statului a publicat o imagine cu el și i-a relatat povestea pe o rețea de socializare.

Șefa statului a menționat că acesta a fost adoptat la începutul anului 2023, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină.

Din nefericire, veterinarii au fost nevoiți să-i amputeze o lăbuță. De atunci, Codruț a fost văzut în multiple ocazii alături de președinta Sandu.

Maia Sandu, alături de Codruț, cățelul cu trei piciorușe

“Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare”, a scris Maia Sandu la acel moment.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si