Fulgerele care au luminat cerul odata cu lasarea serii au anuntat vijelii in aproape jumatate de tara: in Bucuresti, dupa o zi ca de vara, ploaia puternica s-a iscat din senin, iar vantul puternic a doborat mai multi copaci peste masini. Daca aici furtuna a tinut 10 minute, in nord-vestul tarii, e inca pericol pe raul Bistrita. Chiar la intrarea in municipiu, apele s-au umflat atat de mult incat ar putea, in orice clipa,
sa se reverese!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Locuitorii au fost alertati prin sistemul ROALERT ca un nou cod rosu a intrat in vigoare, astazi, si e valabil pana la miezul noptii.

In multe localitati din judetul Bistrita, apele raurilor au iesit deja din albii si s-au revarsat peste ogoare.  Puhoaiele au ajuns insa si la case, iar din calea lor, a fugit cine a putut. Pompierii au salvat din apele involburate un copil, apoi au evacuat preventiv 40 de familii.

De teama ca apele ii vor inunda si pe ei, locuitorii unei comune din Mures au construit un dig din saci cu nisip. In total, 11 judete plus capitala au fost afectate de vremea rea, iar instabilitatea atmosferica perista: in urma cu o ora, o rupere de nori a facut ca Autostrada Soarelui sa fie greu de strabatut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si