„Vremea ne aduce atât caniculă, cât și ploi însoțite de vijelii. Astfel că, meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă pentru: Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-estul Transilvaniei,  sudul Banatului și pe litoral, unde se vor înregistra maxime între 30 și 34 de grade. Acest cod este valabil de astăzi până mâine dimineață. Tot în același interval va fi valabil și un cod portocaliu de caniculă, ce vizează alte zone din sud.

Aici, temperaturile vor urca până la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Tot pentru astăzi, dar începând cu ora 15, meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi și vijelii pentru Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și zona montană. Aici vântul va sufla cu până la 70-90 de kilometri pe oră, iar ploile vor aduce, în intervale scurte de timp, cantități mari de apă de până la 25-40 de litri pe metrul pătrat și, izolat, peste 50 de litri pe metru pătrat”,a  transmis Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Urmează maxime de 40 de grade! Când spun meteorologii că se va răcori?

Citește și: Vremea la mare în perioada 10- 16 iunie 2024. Câte grade are apa pe litoral. Este cod galben de caniculă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si