Prezenta turcilor la Babadag este atestata documentar in anul 1262, cand exista o colonie de circa 10.000-12.000 de turci, condusi de dervisul Baba Sari Saltuk. Personajul legendar a propavaduit islamismul in Dobrogea si a reusit sa ii uneasca pe credinciosi.

In anul 1484, Sultanul Baiazid a poruncit sa fie construit la Babadag un mausoleu, in onoarea lui Sari Saltuk, considerat a fi primul si singurul sfant turc de pe meleaguri dobrogene.

Dimineata, membrii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania s-au inchinat la mormantul lui din Babadag.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

ERTAN DEMIRHAN, OM DE AFACERI: Facem mancare, facem un ritual si cantam. 00.40

Dupa-amiaza au urcat pe colina unde, dupa ce au spus rugaciuni si au binecuvantat mancarea,
au asistat la un spectacol cu muzica traditionala.

HASAN AKDOGAN- CONSUL GENERAL ADJUNCT AL CONSULATULUI TURC DIN CONSTANTA: Este un eveniment dedicat comemorarii lui Saltuk Baba si suntem foarte bucurosi sa ne aflam alaturi de ei.

A inceput ieri si la Bucuresti, unde a participat si doamna ambasador.

SAKIR AYDOGAN- PRESEDINTELE FUNDATIEI ALEVI: Cu ajutorul credinciosilor si adunarii de aici, am transformat locul intr-o asociatie. Pentru a nu uita acest eveniment si pentru a-l transforma intr-unul international, am adunat turci din Turcia, Bulgaria, Macedonia si Grecia aici pentru a-l comemora.

La eveniment, au participat reprezentanti turci din comunitatile din Bulgaria, Macedonia, Grecia,
dar si din Turcia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si