Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Comemorarea unui sfânt

Comunitatea turca din tara noastra l-a comemorat duminica pe Sari Saltuk Dede, unul dintre cei mai importanti oameni din istoria comunitatii turce de pe meleagurile dobrogene. Momentul a fost marcat la Babadag, in Tulcea, printr-un sir de evenimente impresionante.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Prezenta turcilor la Babadag este atestata documentar in anul 1262, cand exista o colonie de circa 10.000-12.000 de turci, condusi de dervisul Baba Sari Saltuk. Personajul legendar a propavaduit islamismul in Dobrogea si a reusit sa ii uneasca pe credinciosi.

In anul 1484, Sultanul Baiazid a poruncit sa fie construit la Babadag un mausoleu, in onoarea lui Sari Saltuk, considerat a fi primul si singurul sfant turc de pe meleaguri dobrogene.

Dimineata, membrii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania s-au inchinat la mormantul lui din Babadag.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

ERTAN DEMIRHAN, OM DE AFACERI: Facem mancare, facem un ritual si cantam. 00.40

Dupa-amiaza au urcat pe colina unde, dupa ce au spus rugaciuni si au binecuvantat mancarea,
au asistat la un spectacol cu muzica traditionala.

HASAN AKDOGAN- CONSUL GENERAL ADJUNCT AL CONSULATULUI TURC DIN CONSTANTA: Este un eveniment dedicat comemorarii lui Saltuk Baba si suntem foarte bucurosi sa ne aflam alaturi de ei.

A inceput ieri si la Bucuresti, unde a participat si doamna ambasador.

SAKIR AYDOGAN- PRESEDINTELE FUNDATIEI ALEVI: Cu ajutorul credinciosilor si adunarii de aici, am transformat locul intr-o asociatie. Pentru a nu uita acest eveniment si pentru a-l transforma intr-unul international, am adunat turci din Turcia, Bulgaria, Macedonia si Grecia aici pentru a-l comemora.

La eveniment, au participat reprezentanti turci din comunitatile din Bulgaria, Macedonia, Grecia,
dar si din Turcia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI