O veste buna pentru patronii restaurantelor care astfel isi maresc profitul si pentru romanii care nu au timp sa manance in oras. Dar nu si pentru ospatari pentru care bacsisul reprezinta jumatate din venitul lunar.

Citeste si: România este pe locul 1 în ceea ce privește mortalitatea pe șosele! "Aici sunt cele mai nesigure drumuri din Europa!"

Lipsa de timp a romanilor si traiul pe fuga impinge tot mai multe persoane sa comande mancare gata preparata. Restaurantul clasic ramane o destinatie de weekend, insa pentru mesele zilnice, romanii folosesc din ce in ce mai mult serviciile de livrat mancare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primii care resimt schimbarea obiceiurilor alimentare in randul romanilor sunt ospatarii. Cursa lor cu serviciile de livrat mancare e pierduta deja. Bacisul care inainte era primit de ospatar, ajunge acum in buzunarul curierului.

Vine ospatarul si imi pune nota pe masa, pun bani in nota. Un ospatar castiga in medie 2.200 de lei. Desigur, aceasta suma variaza in functie de experienta angajatului si de zona. Bacsisul, insa, este cel mai important deoarece de cele mai multe ori poate dubla salariul.

Suma castigata din tips scade cu atat cu cat romanii comanda mai mult online. Doar in Bucuresti sunt cateva mii de curieri care livreaza mancare din peste 600 de restaurante. Datele unei companii care ofera acest serviciu arata ca romanii cheltuie in medie 55 de lei pentru o comanda.

Citeste si: Florin Buliga rămâne condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru triplul omor! Sentinţa este definitivă

Piata locala a livrarilor de mancare prin platforme online a ajuns anul trecut la aproape 48 de milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si