Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Comercianții din piețe, fără profit înainte de Crăciun

Chiar dacă se apropie perioada sărbătorilor, comercianții din piețe sunt în pragul falimentului. Clienții preferă să se aprovizioneze din supermarketuri sau comandă online.

Maria Stiuca,

Piețarii, în pragul falimentului de sărbători [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, când alții fac profit, piețarii sunt în pragul falimentului. Clienții abia dacă le mai trec pragul. Mulți clienți se aprovizionează din supermarketuri sau comandă online produsele pentru Crăciun. Iar vânzătorii cu tarabe se plâng că profitul s-a înjumătățit”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Zero profit pentru comercianții din piețe în pragul sărbătorilor

În piețele din Capitală bate vânt a pagubă. Dacă în anii trecuți înainte de sărbători nu aveai loc să arunci un ac, acum, unii tarabagii au ajuns să stea degeaba în lipsa clienților.
„O am de săptămâna trecută făcută, dacă n-a fost vânzare ce să facem. Te uiți la ele, dacă le vinzi bine, daca nu, nu.

Mai dai la găini, mai arunci aici, mai dai degeaba la cucoane”, a spus o comerciantă.
Cei care s-au saturat să tot piardă și-au închis tarabele. Cei rămași se tem că îi paște falimentul.
Comenzile online au devenit cel mai de temut dușman al piețarilor. Pentru că oamenii vor să câștige timp, își doresc să primească produsele de sărbători la ușa casei.
„Datele INS arată că 7 din 10 români au plasat cel puțin o comandă online în acest an.
Iar în perioada sărbătorilor cresc și comenzile online de mâncare. Datele unui supermarket online arată că cel mai comandat produs a fost ceapa verde, urmată de pătrunjel și fructe de pădure”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Primele imagini din interiorul mașinii directorului piețelor din Timișoara! Cum arată autoturismul după ce volanul a ars în totalitate, iar bordul a fost distrus

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Iar cei care nu își comandă se aprovizionează din supermarket.
Nici la galantarele cu carne de porc oamenii nu se mai înghesuie. Mulți privesc și trec mai departe.
Anul acesta Crăciunul va fi mai scump și mai sărac. Statisticile arată că 44% dintre români vor face mai puține cumpărături decât în anii anteriori.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI