Aproape 19.000 de companii cu capital turcesc sunt înregistrate în România, iar autoritățile vor să atragă și mai mulți investitori din Turcia. Astfel, Camera de Comerț și Industrie Prahova, împreună cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România, au organizat, ieri, un forum de afaceri româno-turc în acest sens.

Companiile din Turcia investesc masiv în România

„Misiunea noastră, a amândurora, este să creștem investițiile în această regiune”, a explicat Ufuk Tandogan.


„Turcia este unul din partenerii noștri cei mai importanți, este al doilea cel mai mare investitor străin din județul Prahova ca număr de firme. Unde schimburile comerciale au atins cifra de aproape 350 de milioane de dolari, este o cifră impresionantă”, a spus Aurelian Gogulescu, președintele CCI Prahova.

Citește și: Klaus Iohannis le cere liderilor UE un mesaj "ferm și unitar" față de Iran

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Iar cea mai importantă investiție străină din județul Prahova care se va inaugura în perioada următoare este una turcească.
„Oamenii de afaceri turci, ca orice om de afaceri, într-adevăr, caută oportunități, dar caută și liniște, caută și siguranță, caută și stabilitate și toate acestea există în România”, a explicat Omer Susli, vicepreședintele Consiliului pentru Afaceri România-Turcia.


„Relațiile cu comunitatea turcă a fost și va fi pentru noi o prioritate”, a spus Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova.
„Suntem parteneri strategici, aliați NATO, avioanele F-16 ale Turciei sunt aici să protejeze spațiul aerian al României, împreună cu prietenii români. Suntem parteneri și în Marea Neagră, cooperarea în domeniul securității este foarte importantă”, a transmis Ozgur Kivanc Altan, ambasadorul Turciei în România.
La nivelul anului 2023, volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a fost de peste 10 miliarde de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: