VIDEO-Condamnat la închisoare, prințul Paul al României a părăsit țara
Prințul Paul al României este de negăsit după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.
Fotografia și detalii despre Paul Phillipe al României au fost postate astăzi pe pagina persoanelor urmărite internaţional de Poliția Română. Prințul a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul Ferma Băneasa, dar momentul trimiterii la închisoare a venit cu surprize pentru poliţişti.
Au descins în forţă la reşedinţa din Bucureşti a Prințului Paul, doar ca să aştepte minute bune până când
Polițist: Nu este! Nu e! L-am căutat!
Reporter: Ne spuneți și nouă câteva cuvinte?
Prințesa Lia: Mai târziu.
Reporter: Unde este Prințul? Se va preda singur?
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Prințesa Lia: Mă scuzați, nu pot să închid porțile!
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, Prințul Paul ar fi plecat din România în urmă cu mai multe săptămâni.
S-ar afla în Portugalia- unde beneficiază de cetățenie. Un indiciu ar putea fi chiar o postare făcută pe pagina dedicată Printului Paul pe o reţea de socializare. În imagina de acum aproape două luni, apare fiul prințului şi al prinţesei Lia în vacanţă, în casa unor prieteni din Portugalia.Straniu este nu doar faptul că Paul al României a dispărut înainte de condamnarea definitvă. Dar a lăsat-o singură acasă pe Prinţesa Lia, ori ei erau de nedespărțit.
Inclusiv la termenele de judecată, Prințesa Lia i-a fost mereu alături soțului ei.Reporter: V-ați simțit înșelat?
Prințul Paul al României: Nu am dreptul să vorbesc despre caz!
Reporter: V-ați simțit înșelat? V-a înșelat Remus Truică în această afacere a retrocedărilor?
Prințesa Lia: Cu mine nu vorbiți!
Reporter: Dar ce s-a întâmplat? De ce nu vreți să vorbiți?
Prințul Paul al României: Este normal, suntem în caz, nu am drept să fac declarații!, declarau cei doi la unul dintre termenele de judecata.
Prințul Paul al României a fost mereu un personaj controversat, fiind implicat în mai multe cazuri cazuri de corupție din ultimii ani. În 2012, autorițățile române l-au recunoscut ca descendent al regelui Carol, însă nu s-a bucurat de această renunoaștere și din partea Casei Regale.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Carol al II-lea și toate casele regale mi-au scris Al României! Inclusiv Casa Regală Engleză mi-a scris Al României! Am drept!”, pretindea autointitulatul prinț.
După ce Curtea Supremă i-a recunoscut legal descendența, Paul și-a cerut dreptul la moștenire, adică zeci de mii de hectare de păduri, terenuri și numeroase clădiri de o valoare uriaşă.
Modul de operare cu drepturile litigioase pe acestea i-a adus și condamnarea la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul intitulat Ferma Băneasa. Prințul este acuzat de trafic de influență, luare și dare de mită. În același dosar- început în 2013, au fost condamnati la închisoare afaceristul Remus Truică și alți oameni de afaceri pe mâna cărora au ajuns bucăți din terenurile retrocedate.
Unii dintre condamnaţi le-au fost alături Printului Paul şi Printesei Lia la botezul copilului lor, Carol Ferdinand al României, care a fost evenimentul anului în 2010, cu Traian Băsescu şi Maria Băsescu naşi.
Printre cei condamnați definitiv în acest dosar se numără și Nela Ignatenko, o femeie de afaceri acuzată de complicitate la abuz in serviciu și spălare de bani.
În vreme ce anchetatorii o caută ca să o trimită în spatele gratiilor, după condamnarea definitvă la instanţa supremă, afacerista îi sfidează și postează mesaje pe pagina ei de socializare.
„Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”, a scris ea pe internet.
Prejudiciul înregistrat în dosarul Ferma Băneasa este de peste 145 de milioane de euro. Gruparea infracțională ar fi pus mâna ilegal pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale din Băneasa şi pe 47 de hectare de pădure la Snagov.
Toate terenurile anchetate în acest dosar uriaş, care s-a încheiat cu condamnări totale de peste 70 de ani de închisoare, au ajuns acum în proprieatea statului, după ce au fost puse sub sechestru în timpul investigatiei.