„Ne-o demonstrează studenții și profesorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași care rezolvă problema risipei alimentare, dar înlocuiesc în acest fel și conservanții din produsele aflate pe piață”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Studenții din Iași evită risipa alimentară

Iaurt cu coajă de măr, urdă cu coajă de ceapă sau brânză cu spirulină, sunt doar câteva dintre exemplele care ne arată că putem evita risipa.


Lactatele în care au fost adăugate coji de măr sau ceapă capătă un gust aparte, calități nutritive și un aspect care atrage atenția.
În plus, cojile de legume și fructe înlocuiesc cu succes conservanții și coloranții folosiți atât de des în industria alimentară.
„Acesta este un iaurt în care am folosit rețeta de bază, fără adaosuri, în schimb am introdus coaja de morcov negru. Oferă un gust aparte acestui produs și consider că are o valoare nutrițională mai ridicată față de un iaurt normal”, a spus Tudor Plop, student la Facultatea de Agricultură din Iași.

Citește și: VIDEO- Haos în supermarketuri cu 10 zile înainte de Crăciun. Oamenii se înghesuie la cumpărături

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Momentan, specialitățile studenților ieșeni reprezintă un experiment, dar unul care poate ajunge pe piață.
„Este o perioadă foarte încărcată din punct de vedere gastronomic, sfaturi vizavi de produse pe care ar trebui să le cumpărăm sau să avem o decidență corectă asupra lor, este de a urmări în primul rând care este trasabilitatea acelui producător care are produse și cum le valorifică el”, a spus Marius Ciobanu, șeful lucrărilor.


Chiar dacă prețurile au crescut, cumpărăm în continuare mai mult decât avem nevoie. Românii risipesc în fiecare an 2,5 milioane de tone de alimente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si