„Constanța bate recordul la numărul de treceri de pietoni pe o singură stradă, după ce nu mai puțin de cinci astfel de marcaje au fost trasate la distanță de doar câțiva metri între ele. În timp ce șoferii se enervează, pietonii sunt bulversați. Autoritățile locale susțin însă că situația este una temporară”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Record de treceri de pietoni pe străzile din Constanța

Suntem într-un cartier din Constanța, unde întâlnim o situație cel puțin bizară: o stradă cu cinci zebre. Una dintre ele se vede de la distanță.
„Dintre cele cinci treceri de pietoni, asta este cea mai mare. Are o lungime de 12 metri și o lățime de 15 metri”, a constatat Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.
Trecerile sunt amplasate una după cealaltă, unele la nici 10 metri distanță. Două dintre ele au apărut în urmă cu o săptămână. Măsura care ar fi trebuit să fluidizeze traficul, mai mult îl încurcă, spun șoferii.
„- Sunt taximetrist. Asta nu e trecere de pietoni, e bătaie de joc.
- Vă încurcă foarte mult.
- Nu pe mine, pe toți șoferii”, a spus un taximetrist.

Citește și: Luna cadourilor, luna cumpărăturilor la prețuri reduse în 2023? Top cadouri căutate în luna decembrie și pentru Crăciun 2023

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Strada este una intens circulată, iar la orele de vârf, trecerea este blocată de mașini, astfel că pietonii sunt nevoiți să facă slalom printre ele ca să traverseze.
Noile marcaje au apărut după ce mai multe străzi din oraș au devenit cu sens unic.

Autoritățile dau asigurări că situația se va rezolva.
„Trebuie să ținem cont de faptul că acolo este șantier în lucru și că fostele treceri de pietoni vor fi desființate după montarea semaforului la finalizarea proiectului”, a explicat Ionela Barboi, reprezentant al Primăriei Constanța.
De aproximativ trei ani, Constanța se află în proces de reabilitare stradală. O parte din proiecte sunt preconizate a fi finalizate anul viitor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si