„Constanța își așteaptă zilele acestea turiștii cu un spectacol de lumină și culoare. Cinci clădiri emblematice din oraș, printre care și cazino de la malul mării, au o nouă față pe timp de noapte”, a spus Cristina Dorobanțu.

Așa au arătat aseară cele mai importante obiective turistice din Constanța. Clădirile au fost iluminate în nuanțe de galben, albastru și roșu, spre încântarea trecătorilor.

Citește și: Pompierii din Constanța le-au dat o nouă șansă la viață unor pui de pisică. Salvatorii au scos felinele din țevile unui bloc, unde erau captive: „Orice viață contează!”

Trecătorii sunt impresionați de aspectul iluminat al clădirilor

„Este o inițiativă inedită și trebuie continuată pe toate monumentele istorice”, a spus un bărbat.

În total, cinci locații fac parte din acest proiect: Cazionul, Muzeul de Artă din Constanța, Comandamentul Marinei Militare, Muzeul de Istorie și Muzeul de Artă Populară. Fiecare are propria sa temă, iar autoritățile ca astfel să atragă mai mulți turiști.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Ne-am apucat de acest iluminat arhitectural pe mai multe locații din orașul Constanța chiar înainte de Paște.

Majoritatea turiștilor care vin văd cu alți ochi clădirile noaptea și ajută în așa fel încât ziua să fie vizitate și în exterior, și în interior” a spus Ionuț Rusu, viceprimarul orașului Constanța.

Constanța are un aspect diferit, spun oamenii

Constanța e alătură astfel marilor orașe din lume care creează experiențe vizuale inedite cu ajutorul iluminatului arhitectural. Atrași de noua față a clădirilor, turiștii au început deja să sosească la malul mării.

„Mi se pare foarte frumos și modelul chiar mi se pare mai bine”, a spus o femeie.

„Interesant! Chiar schimbă total aspectul, mai ales pe timp de seară”, a afirmat un trecător.

Citește și: Tragedie fără margini în Constanța! Un bărbat, dat dispărut de soție în urmă cu câteva zile, a murit după ce s-a aruncat pe podul de la Agigea

„Când am mai avut câteva tururi care s-au terminat după apusul soarelui chiar au fost impresionați și li se pare o idee foarte frumoasă de a da o pată de culoare chiar și acestor clădiri, care la noi nu sunt la fel de colorate, să spunem, ca în alte centre vechi”, a spus Diana Slav, ghid turistic.

Cele cinci clădiri vor fi iluminate arhitectural timp de o lună. Proiectul va fi reluat la finalul verii, când alte locații vor fi iluminate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si