„În timp ce pacienții stau cu orele la coadă ca să fie văzuți de un doctor, angajații din sistemul sanitar amenință cu greva generală ”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Situații dramatice în spitale din lipsă de personal

„6 ore am stat aici! Nu contest că ar avea lipsă de personal și nu acuz medicii sau asistenții că nu și-ar face treaba, ne-au tratat foarte bine.

Cert este că e timpul de așteptare foarte mare, iar copiii nu au atâta răbdare pe cât avem noi adulții”, a spus un pacient.
Numărului prea mic de doctori și asistente i se adaugă și valul uriaș de viroze respiratorii.

Citește și: VIDEO- Sute de pacienți nu mai pot fi tratați din lipsă de medici. SItuație fără precedent în plin sezon de gripă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Lipsa personalului medical este cauzată de blocajul posturilor. În spitale nu se mai poate angaja niciun medic, asistentă sau infirmier. Este atâta presiune și haos încât doctorii au ajuns să cheme Poliția ca să poată consulta cum trebuie un bolnav.


„Eu cred că în ultima perioadă aproape zilnic chemăm Poliția. Vă dați seama că în fiecare cabinet se așteaptă mult mai mult decât ar trebui, pacientul copil este mai dificil, mai greu de gestionat, părinții devin recalcitranți, se iau la bătaie, sau intră peste asistentele șefe și cer explicații pentru timpul mare de așteptare”, a explicat Maria Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu.
În aceste condiții, atât medicii, cât și asistentele medicale sunt undeva la limita solicitării, atât ziua cât și noaptea și asta nu face decât să fie accentuată de acest deficit de personal.

La nivel național, există un deficit de 15.000 de cadre medicale. În București, ar mai fi nevoie de aproape 400 de medici și 700 de asistenți medicali și cadre auxiliare.
Presiunea la care sunt supuși din cauza lipsei de personal i-a adus la exasperare pe angajații din sănătate care amenință că vor intra în grevă generală în februarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si