Cele 65 de containere, aliniate pe un camp de la marginea orasului Alexandria din Teleorman, langa un cimitir, si imprejmuite cu gard din sarma, sunt gata sa adaposteasca peste 100 de oameni din coloniile sarace.

Printre cei evacuati va fi si o batrana tintuita la pat.

Intreg ghetoul- in care vietuiesc acum saramanii orasului- arata groaznic si va fi demolat, spun autoritatile, cu sau fara voia locatarilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Blocurile adapostesc 125 de persoane care se zbat sa traiasca din ajutoare sociale. Sunt ridicate in 1965 intr-o zona buna a urbei- dar incadrate in clasa I de risc seismic si nu ar rezista unui cutremur de 7 grade pe Ricther. De altfel- dezastrul se vede cu ochiul liber si pe dinafara, dar mai ales in interior.

Sunt conditii greu de privit dar oamenii spun ca nu le-ar lasa ca sa se mute in camp.

Peste 3 milioane si jumatate de lei a platit primaria pentru a construi „cartierul de custi”- dupa cum il numesc oamenii- care nu vor nici in ruptul capului sa se mute acolo- departe de civilizatie.

In plus, nu exista transport public in comun pentru copiii care se duc la scoala sau bolnavii care trebuie sa ajunga la spital. Iar containerele sunt prea mici pentru familiile numeroase, se plang oamenii.

Nici sociologii nu vad cu ochi buni o astfel de actiune. Ei spun ca autoritatile nu fac altceva decat sa marginalizeze si mai tare oamenii saraci.

Autoritatile din Alexandria nu se opresc insa. Pana pe 15 iunie ii vor evacua pe toti, iar cine nu vrea sa se mute in containere- va dormi sub cerul liber.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si