„Este anchetă de proporții la Spitalul Județean Brașov după ce zece doze de anestezic folosit de dependenții de substanțe interzise, au dispărut din secția de Terapie Intensivă. Medicamentul este de zeci de ori mai puternic decât heroina și există riscul să fi fost vândut pe piața neagră a drogurilor”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Continuă ancheta în cazul dozelor cu anestezic dispărute din Spitalul Județean Brașov

Surse din anchetă spun că șefa secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Brașov ar fi văzut că cele 10 doze de anestezic lipsesc, însă nu ar fi anunțat superiorii. Abia după ce un al doilea medic a sesizat că medicamentele nu sunt de găsit, a fost alertată Poliția.
„- În momentul în care s-a sesizat dispariția acestor medicamente s-au anunțat organele de anchetă, respectiv Poliția și Antidrog. Este o anchetă în curs, în momentul de față, în desfășurare.
- Pacienții nu au acces la zona aceea?

Citește și: VIDEO. Se pregătește greva generală în Sănătate. "Cu 6 luni înainte de alegeri, Guvernul nu mai poate acorda măriri de salarii"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Nu, nu și nu pot să comentez”, a spus Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Brașov.
Pentru că medicamentul este folosit la anestezii generale sau pentru a ameliora durerile bolnavilor de cancer, acesta are un regim special de depozitare. 
„Se depozitează în dulapuri securizate, există registre care să asigure trasabilitatea consumului. El este scos din acel seif, din acel dulap, de către personalul medical și întotdeauna este utilizat în prezența a două persoane care să certifice utilizarea substanței”, a spus Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca.


Anestezicul dispărut este un medicament de 50 de ori mai puternic decât heroina și, de aceea, este foarte căutat de consumatorii de droguri. Pentru dependenți, folosirea acestor fiole poate fi fatală.
„Principala complicație care poate să apară este oprirea respirației. Este o substanță care dacă este injectată în interval de câteva zeci de secunde poate produce decesul unui pacient”, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca.
În toamna anului trecut, prietenul lui Vlad Pascu, tânărul care a urcat drogat la volan și a provocat un accident cu doi morți, a încercat să intre în farmacia Spitalului Floreasca din Capitală ca să facă rost de medicamente cu care s-ar fi putut droga. Individul s-a filmat și a postat imaginile pe rețelele sociale.
Anchetatorii din Brașov încearcă să afle cine ar fi furat dozele de anestezic și dacă acestea au ajuns să fie vândute pe piața neagră a drogurilor. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si