„Între timp, specialiștii atrag atenția că măsura este discriminatorie și singurul beneficiar este statul, care va mai colecta niște bani de pe urma bolnavilor”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Taxa pe concediile medicale, motiv de discuții

Un adevărat ping-pong se joacă cu așa-numita taxă pe boală. Nici măcar președintele Comisiei de Muncă nu știe ce se va mai întâmpla cu ordonanța care impozitează cu 10% concediile medicale.


Între timp, Guvernul a strâns 10 milioane de euro în luna ianuarie din taxa pe concediile medicale, spun cei de la USR. Din această sumă, jumătate de milion de euro au fost luați doar de la pacienții bolnavi de cancer.

Citește și: Decizie crucială luată de Banca Națională. Ce riscuri și incertitudini anunță BNR

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Trebuie să punem o taxă ca să descurajăm... să descurajăm ce? Boala este o chestie accidentală, este un accident. Nu poți să pui o taxă pe un accident. Este complet injust. Singurul lucru care îi interesează este să adune mai mulți bani la buget. Și pentru asta nu îi interesează că trebuie să pună o taxă pe boală sau o taxă pe frumusețe sau o taxă pe inteligență”, a explicat Bogdan Glăvan, analist economic.


Acum, Guvernul vrea ca doar pacienții cu cancer, femeile însărcinate și părinții care au grijă de copiii bolnavi să fie scutiți de la taxa pe boală, chiar dacă Senatul a eliminat impozitul de 10% pe concediile medicale pentru toți angajații.
„Discuția care există în momentul de față este de a analiza oportunitatea, dacă această impozitare va fi ridicată pentru unele categorii sau în general”, a explicat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Măsura ar urma să descurajeze angajații care își iau concedii medicale pentru răceli sau dureri de spate, a comentat premierul Marcel Ciolacu.
„Astăzi, când avem epidemie de gripă aproape declarată și o mulțime de cazuri de gripă, de COVID sau infecții cu alte virusuri de sezon, în momentul în care trimiți un pacient la serviciu atât de bolnav, el îmbolnăvește imediat toată camera în care lucrează, cu colegi cu tot”, a spus Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.
Cel mai devreme, abia săptămâna viitoare ar putea modifica deputații proiectul privind taxa pe concediile medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si