„Un incendiu produs în această dimineață, la acoperișul unui hostel din centrul Bucureștiului, a pus pe jar pompierii. 20 de persoane au fost evacuate, iar, din fericire, oamenii au scăpat nevătămați. După ce pericolul a trecut, inspectorii au controlat unitatea de cazare și au constatat că funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Colegul meu, Vlad Petrișor, are mai multe detalii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Hostelul din Capitală la care a pornit incendiul nu avea autorizație de securitate la incendiu

„Bun găsit! A fost nevoie de 8 autospeciale de stingere și două autoscări pentru a lichida incendiul care a cuprins acoperișul hostelului. În mai puțin de o oră, pompierii au evacuat 20 de oameni, fără ca nimeni să fie rănit, și au reușit să stingă focul.
După intervenție, inspectorii au demarat un control la hostel, au verificat toate documentele puse la dispoziție de administrator și au constatat că nu exista autorizație de securitate la incendiu. Din acest motiv, acțiunea de control va continua și în perioada următoare și vor fi luate măsuri.
Nu este singura unitate de cazare care funcționează în acest fel. După incendiul devastator de la Ferma Dacilor, au fost verificate 580 de spații de cazare și restaurante și aproape jumătate funcționau fără avize.

Citește și: VIDEO- Flăcările le-au mistuit casele. Mai multe locuințe din Argeș s-au făcut scrum

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Au fost constatate aproape 2.500 de probleme cu privire la securitatea la incendiu, inspectorii au aplicat aproape 1.500 de avertismente și 710 amenzi, iar 25 dintre locații au fost închise temporar.
Iar probleme sunt în toate domeniile, pentru că mare parte dintre clădiri, printre care și școli, instituții publice sau clădiri de birouri, funcționează fără autorizații și ne pun pe toți în pericol.
Cât despre Ferma Dacilor, patronul, Cornel Dinicu, a contestat astăzi arestul preventiv, însă cererea i-a fost respinsă și va rămâne în spatele gratiilor.

De asemenea, judecătorii au respins și contestațiile administratorilor, care cereau înlocuirea arestului la domiciliu cu o măsură mai blândă”, a transmis Vlad Petrișor, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si