Vecinii maghiari au creat din nou haos după ce au reluat verificările amănunțite pentru ucrainienii care nu au pașaport biometric, pașaport simplu cu viză sau permis de ședere. Șoferii au fost nevoiți să aștepte chiar și trei ore ca să treacă granița.  

Șoferii ucraineni se plâng că sunt tratați diferit

În vama Borș, polițiștii de frontieră români au lucrat la foc continuu noaptea trecută.Au

suplimentat personalul și au deschis opt artere, dintre care cinci pe sensul de ieșire. Chiar și așa, tot s-au format cozi imense.

Citeste si: Război în Ucraina- 2 milioane de refugiați

Conducătorii ucraineni au fost nemulțumiți de faptul că trebuiau să aștepte pe o arteră diferită și acuză lipsa de susținere din partea autorităților maghiare.

3 ore de așteptare

Cei care au încercat să intre în Ungaria au avut de așteptat două, trei ore.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Refugiați aduși în marile orașe

Majoritatea aveau în mașinile lor copii. Disperați să fugă cât mai departe din calea războiului și epuizați după drumul lung, refugiații nu au înțeles de ce li se îngreunează accesul în Ungaria. Știau că pot să ajungă în Europa cu orice document de identitate.

Maghiarii schimbă regulile de pe o zi pe alta

În urmă cu o săptămână, vameșii maghiari i-au întors din drum pe ucrainienii care nu aveau pașaport biometric.

Citeste si: Aproape 5.000 de ucraineni au sosit în Franța, conform unui oficial francez

Mii de mame cu copii mici veniți din Ucraina care voiau să ajungă în state din Europa n-au mai putut să treacă granița din Ungaria din cauza restricțiilor impuse de vecinii maghiari. 

Citeste si: Întreaga lume susține Ucraina. Bărbații români se alătură luptei: "Sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor şi armatei noastre"

În Vama Borș mai multe autocare au fost întoarse din drum, astfel că timpii de așteptare pe sensul de ieșire a depășit două ore. Au renunțat ulterior la restricții în urma discuțiilor diplomatice dintre Ministrul român de Externe și cel maghiar, iar exodul refugiașilor de la graniță a continuat fără întreruperi. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si