Beatrice- care s-a întors astăzi din Elveţia şi alţi români cărora le plac vacanţele riscă să rămână anul acesta doar cu amintirea călătoriilor făcute de plăcere în 2020. Autoritățile europene analizează posibilitatea introducerii unor restricții pentru deplasările neesențiale.

„Suntem convinși că restricțiile ar trebui să fie posibile de implementat pentru călătoriile neesențiale”, spun oficialii europeni.

În faţa unor asemenea scenarii şi odată cu extinderea noilor tulpini- mult mai contagioase, Grecia și Spania- țări dependente de turism, au înaintat la nivel european propunerea să fie introdusă obligativitatea unui certificat de COVID, practic un document care să ateste că pasagerul a fost vaccinat cu ambele doze. Preşedinta Comisiei europene a vorbit azi pentru prima dată- la consiliul european la care a participat şi prşeedintele Iohannis, despre acest paşaport covid.

Certificat de vaccinare anti-COVID. Tot mai multe țări vor să-l ceară

„Trebuie să analizăm cu foarte mare atenţie implementarea acestor certificate COVID. Sunt câteva necunoscute pe care trebuie să le luăm în considerare. De exemplu, aspectul medical. Trebuie să ştim sigur dacă vaccinul împiedică o persoană infectată să transmită virusul. Deocamdată, nu avem răspuns nici la această întrebare. Apoi, trebuie să ştim cât timp acţionează vaccinul.

Nici acest lucru nu-l ştim sigur acum. Este şi aspectul politic legat de cum te asiguri că le respecţi drepturile persoanelor care nu au avut acces la vaccin şi ce variante le oferi celor care au motive întemeiate să nu se vaccineze”, spun oficialii europeni.

Recent, o aeronavă TAROM s-a întors din drum, din cauză că o pasageră a fost depistată pozitivă chiar la bordul aeronavei, după ce a suferit un infarct.

Acum, întrebarea este- cât de sigură poate fi călătoria cu avionul, chiar şi cu respectarea tuturor normelor sanitare.

Pe de altă parte, reducerea călătoriilor care deja a lovit profund în industria turismului, cât și a companiilor aeriene- va afecta cifrele de afaceri, iar un inevitabil faliment se întrezărește la orizont.

Pandemia aproape a ucis agențiile de turism și industria aviatică

Singura gură de oxigen pentru agențiile de turism este vacanță exotică- pentru care există un interes momentan timid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Fie că vorbim despre test PCR, test rapid sau vaccin- țările lumii se aliniază pentru revenirea la călătorii sigure și impun propriile cerințe și măsuri.

Aproape toate ţările din Europa cer acum la intrarea pe teritoriul lor rezultat negativ la test PCR ori test antigen.

Doar 2 țări au cerut până acum introducerea certificatului european de COVID, adică Spania și Grecia.

Toate țările, însă, exceptează de test DOAR persoanele care fac dovada vaccinului cu ambele doze.

În plus, de pe 25 ian- cine zboara spre Germania sau Austria trebuie sa poarte obligatoriu masca ffp sau ffp3 fara valvă. Exceptie fac femeile insarcinate si copiii cu varsta intre 6 şi 14 ani

„Pandemia a îngenuncheat industria aviatică. Altfel spus, potrivit datelor de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, în 2020 au trecut porțile de îmbarcare peste 4 milioane 200 de mii de pasageri. O cifră infimă dacă ne uităm la 2019- când s-au înregistrat pe același aeroport peste 14 milioane 700 de pasageri”, relatează reporterul Kanal D.

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Lora, pe urmele Denisei Tănase? Cosmeticele artistei se vând ca pâinea caldă- radioimpuls.ro

Citeste si: Donald Trump a tăiat tortul cu o sabie și a dansat pe „YMCA” la balul inaugural de pe Capitol Hill- antena3.ro

 

 



 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si