O ţară întreagă a rămas înmărmurită după ce a ascultat doar câteva secunde din urmările accidentului produs de Vlad Pascu. O ţară întreagă, mai puţin cel vinovat de tragedie și mama acestuia, care, potrivit interceptărilor făcute de procurori, nu a dat nici doi bani pe suferința părinților care și-au pierdut copiii din vina fiului ei, care s-au urcat băut și drogat la volan.

PASCU MIRUNA: Vlad, ăia toți, îți repet: Băi, pe lumea asta sunt lucruri care nu se văd la vedere și sunt mult mai grave și decât ce ai făcut tu!

PASCU MIRUNA: Rebeca dacă nu era, nu erai aici. Înțelegi? Cum să spun?! Ai stat în fundul gol pe stradă și toată lumea acuma scuipă spre tine mami.

VLAD: Crede-mă că mă doare așa de puțin de părerea la toată lumea.

Discuția e purtată de Vlad Pascu cu mama lui la scurt timp după ce individul a ajuns în arest preventiv. De remușcări nu a fost loc, cei doi erau mai preocupați să caute soluții să scape basma curată.

Miruna Pascu avea o singură deviză, se pare: oricine este de vină, mai puţin fiul ei!

PASCU MIRUNA: Că pur și simplu dependențele astea până la urmă sunt o boală și pornesc de la o boală a sufletului toate. Problema nu a fost de accident.

VLAD: Păi normal. Lumea e îndoliată, e astea...nu ai cum să....

PASCU MIRUNA: Accidentul în sine nu ar fi fost până la urmă așa ceva, dar în momentul în care au apărut..., toate alea după instagram și în momentul în care a fost comportamentul ăla al tău dinainte, aberant, cu toate chestiile alea,

cum să spun...a fost ca și cum a fost o sfidare. Ăsta este un accident care nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva. Că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel, nu ai ce căuta acolo. Nu ești...și ți-am zis, e un accident, o iei ca atare. Nu trebuie s-o iei nici...se întâmplă lucruri...mda...asta e.

De la o conversaţie la alta, Vlad Pascu începuse să creadă tot mai mult în nevinovăţia lui. Ba chiar ajunge la concluzia că nu accidentul tragic pe care l-a provocat în staţiunea 2 mai a fost problema, ci postările sale extravagante.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

VLAD: Pe mine nu au avut cu ce să mă bage mai rău decât cu niște poze de căcat ca să mă bălăcărească Lazarus și încă trei indivizi pe la televizor, care cu asta se ocupă și-și câștigă pâinea.

PASCU MIRUNA: Da pui. Eu înțeleg ce spui tu și e foarte adevărat. E foarte adevărat că din om, ăștia în presă fac neom.

Înțelegi?

Care este părerea psihologului în această situație?

,, Empatia este de fapt la jumătatea distanței dintre indiferență, și lipsa empatiei totale duce la psihopatie. Aș putea spune că se observă o lipsă a empatiei, declarații de tipul, nu mă interesează ce spune lumea despre mine – exclude cumva individual din societate.'', potrivit Carmen Buși, psiholog.

Cât despre dependența de droguri a fiului, Miruna Pascu a găsit rapid un responsabil, pe tatăl lui,  de care e divorțată și care l-a lăsat pe Vlad Pascu să stea singur în vila somptuoasă.

PASCU MIRUNA: Ai ajuns pentru că ți-ai dorit întotdeauna să fii în centrul atenției lu tac-tu, să te aprecieze el. El fiind un rebel care nu pune preț pe morală și pe carte și pe educație, a zis că va pune preț că tu ești șmecher. Așa te-a învățat, să fii șmecher! Și ai intrat într-un club de așa ziși smecheri.

Mihai Pascu nu şi-ar fi vizitat niciodată fiul de când a fost arestat, ba mai mult, ar fi petrecut alături de prietenii săi de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Cel puțin asta spune fosta lui soție.

PASCU MIRUNA: Știi că s-a dus la excursia, la aia cu bărci. Păi, n-a avut nicio treabă. N-are nicio treabă, omul. Aseară, a venit Horațiu pe la el, au tras o băută. Nu te baza, în schimb, pe nimic din ceea ce spune.

,,Discutăm aici despre nevoia de atenție, poate nevoia de afectivitate''

Ba mai mult, mama îi atrage atenţia, fiului său, că tatăl lui chiar ar vrea să plece în străinătate şi să-l abandoneze. Din nefericire pentru Mihai Pascu, a fost plasat sub control judiciar de oamenii legii, iar în momentul de faţă nu poate părăsi ţara.

,,Se pare că este un atașament acolo între cei doi, un atașament defectuos însă, un tip de relație fuzională între mama și copil ceea ce este complet defectuos și disfuncțional.

Discutăm aici despre nevoia de atenție, poate nevoia de afectivitate. Relația dintre tată și Vlad, este una disfuncțională. El copiază comportamentul tatălui, el însăși și-a creat un asemenea sine fals care spune că el poate schimba cursul lumii și al lucrurilor.'', potrivit Carmen Buși, psiholog.

Femeia acuzată că a încercat să şantajeze martori din dosarul fiului său i-a explicat cum vrea să se folosească de traumele suferite de acesta în copilărie pentru a-i îmbunătăţi situaţia.

PASCU MIRUNA: Deci trebuie să scot faptul că tu ai fost un copil. Tu ești un copil care a trăit o traumă. Ai trăit-o din momentul în care tac-tu te-a alergat cu motocicleta și nu te-a lăsat să te duci la școală și la pian!

Apoi, îi spune lui Vlad Pascu ce planuri are pentru el.

PASCU MIRUNA: Vedem. Ți-am zis, eu vreau să-ți fac dosar medical să te trimită la Rahova.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

PASCU MIRUNA: Apropo, de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane săptămâna asta. Sigur, sigur te mută pe penitenciar lângă București. Eu voi face să dureze procesul ăsta, este ”must”. Încep să strâng hârtii, că o să plătesc undeva un articol.

PASCU MIRUNA: Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din căcatul ăsta. Și nu le fac gratis. (…) Niște pretenții de nu-ți mai povestesc, dar încerc orice să fac.

Deşi nu a trecut nici o lună de când Roberta şi Sebi şi-au pierdut viaţa din cauza lui- Vlad Pascu părea convins că părinții îl vor scăpa și de această dată.

PASCU MIRUNA: Acasă în Tipografilor nu-ți va fi bine.

VLAD: De ce?

PASCU MIRUNA: Că nu-ți va fi bine. Îți spun eu. Trebuie să încerci să renunți la ideea de a te mai duce acolo.

VLAD: E curte mare, am toate lucrurile...

Pe de altă parte- cei pe care îi cinstea cu droguri la petreceri sunt gata să-l trădeze. Astfel că apar tot mai multe imagini cu Vlad Pascu în ipostaze compromițătoare.

Citește și: Povestea prietenei lui Vlad Pascu, Rebecca: "Noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani"/ Ar fi sechestrat un tânăr pentru a-i fura portofelul virtual


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si