„S-au scurs clipe dramatice pe litoral pentru salvarea unui copil de doar 11 ani din Tulcea, pe care curenții puternici l-au tras pe fundul apei. A fost resuscitat sub ochii terifiați ai mamei, însă medicii s-au dat bătuți până la urmă. Salvamarii îi avertizează din nou pe oameni că nu-i de joacă. Furtuna pe mare poate lua vieți oricând, astfel că trebuie să țină cont de steagurile arborate.

Atenție, sunt imagini care vă pot afecta emoțional!”, a spus Silvia Ioniță.

Mai bine de o oră s-au chinuit medicii să-l resusciteze pe bietul băiețel, găsit inconștient la marginea apei pe plaja din Constanța.

„Copilul aici a fost scos afară din valuri. O doamnă cu un câine alb l-a văzut și a strigat: Uitați-l! Uitați-l! Uitați-l! ”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Citește și: Un copil de 8 ani a murit în timpul unui curs de înot, de față cu tatăl său și cu instructorul! Cum s-a produs tragedia

Nu s-a mai putut face nimic pentru copil

Înainte cu o jumătate de oră, mama copilului de 11 ani alertase salvamarii de pe plajă că l-a pierdut din ochi pe cel mic și nu-l mai găsește. Se pare că se juca pe marginea apei când valurile erau amenințătoare și steagul galben arborat, semn că doar cei ce știu să înoate bine pot intra în mare. Curenții erau extrem de puternici și l-au tras în larg pe băiat.

„Cu toate că a fost găsit imediat după ce am fost anunțați, că au participat și turiști de pe plajă, au căutat și ei... unul dintre ei l-a zărit, l-a găsit... au intervenit, au făcut imediat manevre de resuscitare. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic”, a spus Gabriel Culea, șeful salvamarilor.

Trupul celui mic a fost transportat la Medicină Legală. Între timp, salvamarii îi avertizau pe turiști că vântul pe mare suflă cu peste 120 de km/oră, tocmai de aceea e pericolul atât de mare.

Citește și: VIDEO Tânăr de 19 ani, înecat în lacul Colibița, după ce ar fi alunecat de pe un ponton. Tragedie de Adormirea Maicii Domnului

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

„Este o zi în care pe anumite plaje este chiar steag roșu, unde este chiar interzis la înotat. Marea este foarte agitată, curenții sunt foarte puternici. Copiii să nu fie lăsați singuri, se poate întâmpla o tragedie. Facem un apel pe această cale: copiii să nu mai fie lăsați, iar cei care nu știu deloc să înoate să nu intre în apă. Trebuie să respectăm natura, marea nu iartă pe nimeni”, a spus Gabriel Culea, șeful salvamarilor.

Din păcate, mulți nu ascultă sfaturile. Iar pe principiul „mie nu mi se poate întâmpla”, se aventurează în valuri și se pun singuri în pericol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si