„Scene șocante s-au scurs la o așa-zisă grădiniță din Oradea, unde un copil de numai an a intrat în stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu o bucată de măr. Incidentul a scos la iveală detalii grave. Instituția este, de fapt, un centru educațional care funcționează ilegal ca grădiniță. Micuțul este în stare critică, iar medicii se chinuie să-i salveze viața. Vă avertizez, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Copil de 1 an, în stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu o bucată de măr la grădiniță

Scenele de groază s-au petrecut în această casă dintr-un cartier orădean, unde funcționa fără acreditare, o grădiniță frecventată de zeci de copii. Micuțul, în vârstă de un an și 5 luni, era în pauza de gustare în momentul incidentului. Îngrijitoarele tăiaseră felii de măr pentru toţi copiii. La un moment dat, una dintre ele a observat ca băiețelul a început să se sufoce. Medicii au dus o luptă contra cronometru ca să îl salveze.

Citește și: De ce și-ar fi pus capăt zilelor elevul din Bacău?! Adolescentul a fost găsit fără viață în baia căminului

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Echipajul nostru l-a găsit în stop cardio-respirator, l-au resuscitat, l-au adus la UPU, a suferit un al doilea stop-cardio respirator. A fost solicitată garda de bronhoscopie, a reușit să extragă fragmentul de măr, dar au mai survenit încă de câteva ori stopuri cardio-respiratorii”, a explicat Hadrian Borcea, șef UPU SMURD Bihor.
Incidentul a scos la iveală nereguli grave. Pe rețelele de socializare, administratorii își promovau afacerea ca fiind, de fapt, o grădiniță privată, cu accent pe dezvoltarea socio-emoțională.

Totul, fără ca autoritățile să aibă habar.
„Vorbim de o entitate privată, iar în lista unităților de învățământ din județul Bihor nu există o astfel de unitate de învățământ. Entitatea respectivă nu era acreditată, nu era în rețeaua de învățământ a județului Bihor”, a explicat Horea Abrudan, șef ISJ Bihor.
Jurnaliștii Kanal D au mers astăzi la așa-zisa grădiniță, pentru un punct de vedere, însă, nu a fost nimeni de găsit.
Am încercat să contactam telefonic coordonatoarea centrului, dar fără rezultat.
Copilul de un an este internat acum în spital, în stare critică.
„În momentul de față acesta este pe secția de ATI și este intubat și ventilat. În această dimineață semnele vitale s-au mai stabilizat dar acesta este în continuare în stare critică, iar prognosticul rămâne rezervat”, a explicat Lisa Crăiuț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Oradea.
Presupusa grădiniță funcționa în acest mod din 2019. În urma incidentului, Poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si