Doar in aceste imagini vor mai putea parintii Emmei sa ii priveasca chipul senin si sa-i auda rasetele care le umpleau casa si sufletele de veselie. Micuta de numai 2 ani si 8 luni s-a stins pe un pat de spital din Slatina, chiar sub privirile socate ale parintilor.

Corina Mihalache, mama: „A doua oara cand a intepat-o si i-a scos acul, fetita si-a dat ochii peste cap si si-a strans manuta si i-am zis.

Doamna, uitati-va. Aa,nu, stati linistita. Doamna, uitati-va. Si i-a pus atunci masca de oxigen. Am vazut-o cu hidrocortizonul in mana, m-au scos afara, au strigat ca sa vina doamna doctor, am mai intrat o data cand ii faceau resuscitare gura la gura".

Pemtru mama copilei, calvarul a inceput a doua zi de Paste, cand fetita, care suferea de sindromul Down dar nu avea si alte afectiuni diagnosticate, a inceput sa aiba stari de voma. Ajunsa cu copilul la spital, medicii i-au spus ca are doar o simplă problema digestiva. Parintii sustin, insa, ca din acel moment, fetita lor a incpeut sa fie chinuita de personalul medical, care nu reusea nici macar sa ii recolteze sange.

Corina Mihalache, mama: „Pur si simplu o storceau ca sa picure acea picatura de sange. Si luni...marti dimineata, din nou, nu stiu cate asistente au venit si i-au luat iarasi sange si doamna doctor a venit atunci si mi-a zis ca este la fel de deshidratata cum am ajuns”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fetita a fost trimisa la radiografie, insa nici aici nu s-a vazut vreo problema.

Pozele la plamani, ficat si pancreas au iesit perfect normale. Asa ca medicii au reincercat sa ii ia sange, pentru teste suplimentare. Dar pentru copila care se simtea deja rau, a fost prea mult.

Irinel Mihalache, tatal fetitei: „De la atatea intepaturi si de la atata speriat si tinand-o atatea femei acolo cu forta, s-o intepe de atatea ri, a murit de durere, de spaima. A lesinat si nu au fost in stare sa o mai readuca”.

Parintii au cerut explicatii medicilor insa au primit in schimb doar o hartie.

Corina Mihalache, mama: „Ni s-a dat doar un cetificat constatator, in care scrie stop respirator acut, bronhopneumonie, ceva la inimioara, dar avem toate actele ca ea nu avea nicio malformatie”.

Acuzata de incompetenta de catre familie, conducerea spitalului se scuza, sustinand ca fetita avea probleme serioase care nu au putut fi depistate la radiografie.

Andrei Stefanescu, director medical SJU Slatina: „Testele au si ele limitele lor. Indiferent cat de complexa ar fi o radiografie, e buna in foarte multe dintre cazuri, dar nu este intotdeauna completa”.

Parintii au depus plangere penala la Parchetul de pe langa judecatoria Slatina si sunt decisi sa ajunga chiar si la Colegiul Medicilor, pentru a face dreptate copilului lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si