Cumplitul accident s-a petrecut în cursul dimineții de sâmbătă, pe stadionul Dunărea din Galați. Băiatul în vârstă de 11 ani din localitatea Trestiana, jud. Vaslui venise, însoțit de părinți, să participe la competiția sportivă Iepurașul – două jocuri amicale de fotbal între copii.

Citeste si: Caz șocant: Un copil a murit după ce gardul unui stadion s-a prăbușit peste el

Părinții nu au avut voie pe stadion din motive de pandemie

"S-a desfășurat o competiție și la Iași, iar eu în discuția cu antrenorii și din Galați și din Brăila le-am spus să fie copiii cu temperatura măsurată, părinții nu au avut voie pe stadion, doar antrenorii și copii. Ca un joc amical. Un copil s-a dus după o plasă. E o plasă de protecție la stadion, nu l-a văzut nimeni. Cum s-a întâmplat nu știm. A băgat capul pe acolo, nu știm exact", a declarat Tiberiu Grosu – organizatorul competiției.

În timpul unei pauze băiatul s-ar fi apropiat de gardul care împrejmuia terenul, moment în care două plăci din beton s-au desprins și au căzut peste trupul firav al copilului. Greutatea bucăților din beton i-au provocat micuțului mai multe răni grave la cap, dar și pe corp.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Țara care nu a mai înregistrat decese din cauza COVID-19

A fost găsit în stop cardio-respirator de membrii echipajului Smurd sosit la fața locului care l-au resuscitat minute în șir. Băiatul a fost transportat apoi de urgență la spitalul de copii unde a și decedat – în ciuda eforturilor medicilor de a-l ține în viață. Părinții care pe tot parcursul competiției au așteptat în fața stadionului sunt sfâșiați de durere.

"O fracțiune de secundă....i-a căzut o placă de beton... nu mai pot, singurul băiat...", spune părintele disperat.

Traumatisme deosebit de grave

"Noi am continuat manevrele de resuscitare însă a fost vorba de un traumatism deosebit de grav care a dus la decesul copilului", spune Sorin Sacagiu – medic la Spitalul de Copii Galați.  

Polițiștii anchetează acum circumstanțele în care s-a produs accidentul.

"În cauza de față a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă urmând a se stabili cu exactitate cauzele producerii acestui tragic accident", a declarat Ciprian Stoica – purtător de cuvânt al IPJ Galați. 

De asemenea, anchetatorii urmează să afle dacă evenimentul sportiv era autorizat sau nu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si