Cornel Dinicu, un influent afacerist din Prahova are un trecut destul de controversat. Ferma Dacilor, complexul care a fost construit în urmă cu 11 ani, chiar pe meleagurile unde el a copilărit a fost mistuit de flăcări puternice în a doua zi de Crăciun.

Cum a ajuns Cornel Dinicu în atenția serviciilor?

Pensiunea funcționa fără autorizația de construire și fără asigurare în caz de incendiu.

Cât despre Cornel Dinicu s-au scris multe. El a fost numit "pionul ruşilor" pentru că a încercat să preia o mină de diamante din Sierra Leone, Africa, însă în anii 2000 a intrat și în atenția autorităților din România. Mai exact, în 1996 el a ajuns şeful bodyguarzilor din cluburile din Regie, iar mai apoi a fost și condamnat la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, și ani mai târziu arestat pentru deținerea de arme și muniții.

”Mai greu cu autorităţile care nu se mişcă cu viteza mea. Ei nu se trezesc nici peste mulţi ani, durează ani de zile până se trezesc ei sau poate niciodată”, declara Cornel Dinicu pentru Observator Prahova.

Cornel Dinicu pionul rușilor

El este Cornel Dinicu, patronul complexului Ferma Dacilor din Tohani.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Doi frați fotbaliști, de 11 și 16 ani și-au pierdut viața în incendiul fatal, alături de tatăl lor: ”În Rai, un ultim meci”

Cu ce s-a ocupat în trecut afaceristul din Prahova?

Și în anii 2000, el a avut implicații în afacerea "Portbagajul". Atunci, Cornel Dinicu și doi prieteni ar fi furat 500.000 de dolari şi un kilogram de aur din portbagajul maşinii lui Mihai Bucurenciu, un alt lider interlop, care controla cartierul Giuleşti din Capitală. Pentru a afla unde îi sunt bunurile furate, interlopul l-ar fi răpit pe unul din oamenii afaceristului din Prahova.

Chiar și așa banii și aurul nu au mai fost găsite niciodată, în ciuda scandalului fără precedent.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tot Cornel Dinicu a fost și garda de corp a fostului ministru de Interne, Doru Ioan Tărăcilă, dar și fost angajat al Parlamentului, consilier la Camera Deputatilor, în biroul fostului deputat Claudiu Pavelescu. De când și-a deschis celebra pensiune din Tohani, județul Prahova, afaceristul și-a canalizat toată energia aici, încercând să creeze ceva unic în România. Rezultatele nu au întârziat să apară, deoarece anul trecut, Ferma Dacilor a avut afaceri de 5,5 milioane de lei, iar profitul s-a ridicat la aproape 2 milioane. 

Șeful ANPC a lăudat afacerea de succes, Ferma Dacilor

Chiar și șeful ANPC, Horia Constantinescu l-a lăudat pentru afacerea de succes. Mai mult, el a menționat că este prieten de zeci de ani cu Cornel Dinicu.

”Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public.

Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani! Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee! Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cât o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine! Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume! Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse! Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie! PS am adăugat dulceață de… roșii!”, a scris Horia Constantinescu pe Facebook.

Cornel Dinicu pionul rușilor

Cornel Dinicu a creat afacerea Ferma Dacilor, în urmă cu 11 ani.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Drama unui tată care nu știa că fiica lui se află la Ferma Dacilor. "Am fost sunat de soție că nu mai răspunde fata. Nu știm ce victime au scos, vom afla în funcție de ADN"

Din păcate, în incendiul devastator patronul Fermei Dacilor și-a pierdut un copil, dar și finul. Soția lui, dar și cei 5 copii și bunica lor se aflau în seara fatidică în pensiune. În total 26 de oameni au participat la petrecerea de Crăciun. Până acum 6 persoane au fost găsite decedate, iar în continuare 2 sunt date dispărute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si