Si tot nepăsarea unora sufocă spitalele, care nu ne mai încap, iar medicii sunt nevoiți să aleagă pe holuri, cine merită să mai trăiască și cine moare- exact cum se întâmpla în Italia la începutul pandemiei.

Dar... se închide sau nu România?! Preşedintele nu are un răspuns clar!

"Stiti ca am avut situatii in care localitati au fost carantinate si cu efecte destul de bune, eu nu imi doresc sa ajungem la carantinarea Bucurestiului", a afirmat presedintele tarii.

255 de localităţi din România sunt în scenariul roşu!

255 de localităţi din România sunt în scenariul roşu! Asta înseamnă că numărul cazurilor noi depăşeşte pragul de 3 dintr-o mie

Sunt tot mai mulţi medici care cer din nou instituirea carantinei. E modul brutal de a opri răspândirea viruslui.

Cazuri coronavirus Romania
Cazuri coronavirus Romania

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ce înseamnă pentru noi? Riscăm să ne îndepărtăm tot mai mult de micile plăceri la care ţinem mult. Ieșitul la terasă, de exemplu. Acum e posibil în zonele roșii, dar l-am putea tăia de pe listă dacă nu respectăm regulile și ne bulucim la dansuri în grup cum am văzut că se petrece în unele zone. Plimbările pot fi și ele restricționate sau condiționate la o arie restrânsă în jurul locuinţei.

Citeste si: Un nou lockdown în România? Mesajul transmis de Klaus Iohannis: "Ce facem? Închidem ţara două săptămâni?"

Declaraţia pe proprie răspundere e luată şi ea în calcul, hârtia care ne-a stresat în cele 2 luni de blocaj din primăvară. O altă măsură posibilă: interzicerea călătoriile, mai ales în şi dinspre zonele roşii. Iar masca ar putea fi obligatorie la nivel naţional în toate spaţiile publice.

Imaginați-vă un laț care se strange în jurul nostru și care ne lasă tot mai puțin spațiu de manevră.

Până la urmă, ce înseamnă aproape 5 mii de cazuri în numai 24 de ore? Pe scurt, sufocarea sistemului medical.

Epidemia este scapata de sub control

Nu o spune nimeni cu voce tare, dar epidemia este scapata de sub control, iar sistemul sanitar e aproape de colaps.

Scenariul în care medicii vor trebui să aleagă pe cine salvează s-a transformat deja în realitate în România, unde secțiile de terapie Intensivă sunt pline de bolnavi cu coronavirus aflați în stare critică.
Si daca vi se pare ca suntem intr-un varf pandemic, ei bine nu, il vom atinge la sfarsitul lunii noiembrie.

Vom avea atunci nevoie de 3 ori mai multe paturi la ATI decat avem in prezent.

Citeste si: 2.169 de şcoli închise din cauza coronavirus

Oricum, rand pe rand toate spitalele se transforma in suport covid, iar pacientii cu boli grave efectiv vor fi lasati pe la porti.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Inclusiv spitalele de Urgenta Floreasca si Universitar din capitala vor asigura de astazi 21 de locuri de terapie intensiva.

Suntem intr-o situatie absurda in care un pacient cu covid din Bucuresti, este internat la spitalul municipal din Rosiorii de Vede.

La Sibiu nu mai este nici un loc la Ati, bolnavii sunt trimisi in Arges, la Iasi, Brasov, Suceava ori Bihor toate paturile ATI sunt ocupate.

Managerii spitalelor suna in disperare sa le caute un loc in judetele limitrofe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si