Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Coronavirus. România, în prag de carantină

România are deja confirmate 15 cazuri de infecție cu temutul coronavirus și au fost luate deja măsuri fără precedent.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

De astăzi- sunt interzise toate evenimentele publice sau private care strâng peste o mie de oameni, iar celelalte vor fi organizate doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică. Deja au fost anulate mai multe concerte programate în această seară- iar suporterii care trebuiau să ajungă pe Arena Națională la meciul FCSB-Universitatea Craiova au fost anunțați să se întoarcă acasă. Și în spitale este interzis accesul aparținătorilor în saloanele cu bolnavi.

Asta înseamnă concerte- meciuri de fotbal- evenimente private din cluburi... care vor fi toate anulate până pe 31 martie. Primii care s-au lovit de această măsură au fost suporterii care veneau la meciul din această seară dintre FCSB și Universitatea Craiova- care se va juca fără spectatori. Toți își vor primi înapoi banii dați pe bilete.

Apoi, au fost anulate alte zeci de evenimente anunțate pentru seara aceasta cu ocazia zilei de 8 martie. Unul dintre ele- vestitul Nostalgia- a început încă de vineri- iar aseară pavilionul central de la Romexpo- unde a avut loc petrecerea- a fost plin până la refuz.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În ceea ce privește evenimentele cu mai puțin de o mie de persoane- vor putea fi organizate doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică. Și spitalele vor avea ușile închise pentru cei care vor să meargă în vizită la pacienți, dar și pentru studenții care fac practică.

Citeste si: STB va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun, pentru a evita aglomeraţia

După acest anunț- Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București a decis suspendarea cursurilor, a stagiilor de practică şi a examenelor pentru toţi studenţii din facultate.  Dacă ne referim la aparținătorii pacienților din spitale- evident- interdicțiile nu sunt pe placul tuturor.

Citeste si: Creștere accelerată a numărului de cazuri de Coronavirus în România. Care este starea victimelor

Lista măsurilor care par să prevestească o adevărată carantină continuă cu închiderea școlilor... acolo unde există și cea mai mică suspiciune de infecție. Să ne reamintim că la Timișoara- un adolescent de 16 ani a transmis virusul la alți doi colegi.

Totodată- Raed Arafat a avertizat românii plecați în străinătate- mai ales în Italia- să nu vină acasă de sărbători- ca să nu-și pună familiile în pericol.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Măsuri sanitare fără precedent. Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului

Interdicțiile ar putea fi prelungită după 31 martie- dacă evaluarea pe care autoritățile o vor face atunci va arăta că riscul epidemiei nu a trecut. Astfel, există riscul ca slujbele de paște, când credincioșii se duc să ia lumină, să nu poată fi oficiate.

Raed Arafat a transmis un mesaj și reprezentanților Metrorex: să găsească soluții pentru a fi evitată aglomerația- iar oamenii care așteaptă pe peroane să păstreze distanța între ei. Astfel de avertisment- însă- pare o utopie- dacă ne gândim că la orele de vârf călătorii stau ca sardelele și pe peroane și în trenuri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI