Este o lupta contracronometru pentru medicii si asistentele care ii ingrijesc pe cei infectati cu temurul coronavirus. La spitalul universitar din Wuhan, epicentrul focarului de infectie, asistentele imbracate in costume de protectie, nu s-au clintit de langa pacienti de zile intregi.

Guo Qin, asistentă: Asistenta-şefă a lucrat non-stop, 48 de ore.

Guo Qin are 38 de ani si lucreaza in prima linie la spitalul din Wuhan.

Aici a si fost infectata cu temutul coronavirus la inceputul lui ianuarie. A facut tratament si s-a recuperat rapid. Dupa 20 de zile de stat acasa, s-a intors la munca, la spital.

Citeste si: Coronavirus confirmat și în Emiratele Arabe

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Guo Qin: Toţi, inclusiv asistenta-şefă, mi-au spus să mă odihnesc. Dar am această pasiune pentru munca mea, mai ales acum, când este nevoie de toate asistentele. Nu am nevoie de somn.

Cadrele medicale sunt epuizate, dar datoria este mai presus de orice. Mai ales cand vestile ingrijoratoare vin incontinuu. In doar 24 de ore s-au inregistrat 1500 de czuri noi de imbolnaviri cu coronavirus.

Coronavirusul face noi victime în China

Bilantul mortilor creste spectaculos. Sunt acum 132 de morti. Dar asistentele, rezista, ca niste soldati in transee. 80 de medici si asistente lucreaza aici.

Echipe medicale voluntare din intreaga China s-au mobiliyat intr-un efort comun si sosesc fara incetare in Wuhan. Din 8 spitale din nordul tarii au ajuns 135 de medici si asistente. Acestora li se adauga alti 146 care au parasit Shnghai si inca 150 de voluntari din alte care pleaca din Sichuan.

Compania aeriana China Eastern Airlines are programate inca 7 transporturi urgente cu materiale medicale. Toate cadrele medicale au bagaje cu masti, manusi si echipamente de protectie.

Citeste si: În ce stare se află stewardesa din Cluj internată cu simptomele temutului coronavirus

Intre timp, se muncește contracronometru la ridicarea celor două spitale noi, care vor adaugă 2.000 de paturi noi celor 13.000 de paturi rezervate exclusiv pentru coronavirus.

O veste buna vine din Australia unde o echipă de oameni de ştiinţă din Australia a anunţat dezvoltarea cu succes a unei versiuni de laborator a noului tip de coronavirus, prima creată în afara teritoriului Chinei. Această realizare ar putea contribui la combaterea răspândirii globale a bolii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si