Virusul ucigaş izolează China de restul lumii în încercarea de a limita răspândirea acestuia. Mai multe companii aeriene au întrerupt orice legătură cu ţara unde a izbucnit epidemia de coronavirus. Experţii cred că numărul celor infectaţi se ridică la peste 75 de mii de oameni, în timp ce bilanţul oficial arată doar puţin peste 14 mii de îmbolnăviri. Numărul morţilor a depăşit 300 şi, pentru prima dată, s-a înregistrat un caz de deces în afara Chinei.

În tot acest timp, China încearcă din răsputeri să limiteze proporţiile dezastrului. Sunt zeci de milioane de oameni în carantină dar, cu toate acestea în fiecare zi, bilanţul creşte îngrijorător.

Citeste si: Coronavirus: 305 decese confirmate. Filipine a anunţat moartea unui bărbat de 44 de ani, fiind primul deces din afara Chinei

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În lupta cu cu virusul, chinezii au scos şi dronele la treabă. Sute de astfel de aparate dotate cu boxe fac apel la oameni să poarte măştile medicinale. Dronele identifică imediat persoanele care nu au mască şi le avertizează.

Între timp, primul spital construit special pentru cei infectaţi cu virusul ucigaş va fi inaugurat mâine.

Este un record, având în vedere că în doar 8 zile, chinezii au reuşit să ridice o asemenea construcţie.

Citeste si: Caz de coronavirus în România. Femeie din Sălaj, izolată la domiciliu

Este urgenţă medicală globală declarată de organizaţia mondială a sănătăţii, ceea ce înseamnă că statele lumii pot recurge la măsuri extreme. Unele au făcut-o deja. Rusia, care are şi ea două cazuri de infestare cu virusul ucigaş, a introdus vize pentru chinezi şi a restricţionat traficul aerian în zona afectată.

Citeste si: Celebrul medic român Mihail Pautov: ”Din 4 oameni răciți, unul va fi infectat cu un tip de CORONAVIRUS”! De ce nu trebuie să ne sperie, totuși, virusul din China?

Mai multe companii care au sediul în China şi-au oprit operaţiunile. Apple, Google, Toyota, Ikea au pus lacăt pe fabrici, magazine şi birouri pentru o perioadă nedeterminată. Mc Donalds şi Starbucks au închis şi ele câteva mii de restaurante şi cafenele. Toate aceste mişcări vor avea, cu siguranţă, un impact serios asupra economiei mondiale, dar în special a Chinei.coron


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si