"Una dintre cele mai cunoscute stațiuni pentru tineret din România a ajuns astăzi o paragină. Este vorba despre localitatea Pârâul Rece, cunoscută drept Costineștiul din Brașov, unde, pe vremuri, elevi și studenți din toate colțurile țării veneau să-și petreacă vacanțele. Dar lipsa investițiilor și dezvoltarea stațiunilor din apropiere a aruncat în umbră acest mic colț de Rai", a transmis Cristian Sabbagh.

"Costineștiul" de munte, în paragină

Văzută de la înălțime, stațiunea Pârâul Rece pare desprinsă din povești. Priveliștea de la peste o mie de metri altitudine taie răsuflarea oricărui turist. Dar să revenim cu picioarele pe pământ.

Astăzi, doar zgomotul mașinilor care circulă pe șosea mai spulberă liniștea din localitate. Pe vremuri, tineri din toate colțurile țării veneau aici, ca să-și petreacă vacanțele. Atunci au fost fost ridicate hoteluri și pensiuni care acum sunt abandonate. 

"Un exemplu concret al nepăsării este acest fost hotel și restaurant din Pârâul Rece care zace în paragină de ani de zile. Bucăți din tencuială au început să cadă la pământ, cablurile la fel au fost lăsate de izbeliște, iar grav este că și o parte din zidul de susținere s-a prăbușit, iar aici practic nu s-a mai investit nimic de ani de zile", a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Știrile Kanal D.

În jurul acestor clădiri au apărut și adevărate focare de infecție din cauza gunoaielor. Vizibil intimidați de obiectivul camerei de filmat, puținii localnici care își mai duc veacul prin micul sat de munte, vorbesc cu greu de vremurile cand statiunea vibra de energia tinerilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până în anii 2000, la Pârâul Rece a funcționat și o discotecă renumită în toată țara. Lângă ea au fost deschise terenuri de sport care astăzi zac abandonate. Doar două hoteluri mai funcționează aici, dar și ele sunt deschise doar atunci când sunt anunțați oaspeți.

Printre cei care își aduc aminte de vremurile în care stațiunea era plină de tineret sunt și aceste turiste din Dâmbovița.

Pârâul Rece nu se mai află pe lista destinațiilor de vacanță ale turiștilor pentru că oamenii se opresc în stațiunile din apropiere, cum ar fi Predeal, Azuga sau Bușteni. Dacă nu vor fi facute investitii, micul sat de munte ar putea dispărea complet de pe harta turismului. 

Citește și: VIDEO- Se fură seva de mesteacăn din rezervația naturală din Covasna. Autoritățile nu reușesc să identifice hoții


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: