Astăzi, șirul de oameni a depășit doi kilometri, iar numărul celor care vin este tot mai mare.

Cozi kilometrice la Sfânta Parascheva, în Iași

„Am mai fost în afara zilei Sfintei, dar Sfânta a mijlocit și am venit pentru prima dată aproape de ziua ei. Trece timpul repede, ajungem cu bine la Sfânta”, spun vizitatorii.
De altfel, cu toții își doresc să ajungă la baldachin după miezul nopții, de sărbătoarea Sfintei Parascheva.

Se spune că, de ziua ei, Sfânta are puteri mai mari. Roxana și Dorin sunt din Sighișoara, iar anul acesta au venit să se roage pentru cea mai mare dorință a lor.

Citește și: Record în acest an la pelerinajul de la Sfânta Parascheva: peste 65.000 de credincioși așteaptă la rând

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Să ne ofere un copilaș, încă un copilaș. Cam de vreo doi ani jumate, trei ani, și primul a venit mai greu și tot la Sfântul Ardealului am fost pentru copilașul ăsta, la părintele Arsenie Boca, rugăciuni multe, ascultări de la preoții duhovnici, s-a împlinit și acum încercăm și la Sfânta Parascheva, e al doilea an când venim la ea. Prima oară aducem o jertfă, ce putem să facem și noi, ei au făcut foarte mult pentru ortodoxie, ținem ortodoxia în picioare venind aici”,

au mărturisit cei doi.
Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru a fi lângă racla Sfintei Parascheva în zi de sărbătoare.
„Rămân de ziua ei, de aia am venit cu trenul, ca să rămân de ziua ei. Știu că nu mă culc nicăieri și stau aici, pe piatra asta de cât să plec de la ziua ei”, a spus alt vizitator.
Autoritățile estimează că, mâine, numărul credincioșilor care se vor așeza la rând va ajunge la 60 de mii.

„Pentru aceste ultime zile, pe credincioși îi sfătuim să se înarmeze cu răbdare, întrucât rândul va fi tot mai lung, se anunță și o vreme frumoasă, cei mai mulți credincioși acum vin să se închine Cuvioasei și atunci pot fi ore bune de așteptare, opt-nouă, poate mai mult de zece ore”, a anunțat Preotul Lucian Apopei, de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Racla sfântă va rămâne în curtea catedralei din Iași până duminică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si