La 10 dimineata, in Piata Constitutiei nu mai aveai loc nici sa arunci un ac. În centrul drive-thru, din mijlocul orasului, nu ai nevoie de programare, ci doar de masina sau de orice mijloc de deplasare cu motor.

„Doua ore! Am venit la 10:30 eram acolo, in capat! Nu conteaza! Timpul nu conteaza cand stam! Stam bine, stai lejer, stai la volan, fumezi, bei o cafea”, spune un pacient.

Domnul Duru si-ar fi facut programare pe platforma, dar a gasit loc liber doar in provincie. Asa ca a pus in balanta benzina pana acolo cu cea consumata in fata Palatului Parlamentului. Iar socoteala a iesit in favoarea Capitalei.

Imunizarea contra COVID din mașină, preferată de români

Confortul din masina personala pare sa fie cel mai important factor de decizie cand vine vorba de vaccin.

Simtul umorului nu s-a pierdut in orele de asteptare, dimpotriva, s-a accentuat. Cu toate ca vocea ratiunii parca ar fi spus ca se asteapta cam mult la rand.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Este un pic cam mult trafic ar trebui sa fie zona un pic decongestionata”, spun oamenii.

Iar asta au aflat-o astazi si autoritatile. Medicul Valeriu Gheorgiță, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a veni să vadă cum decurge imunizarea fara niciun fel de programare.

Pana la jumatatea zilei, peste 300 de oameni au trecut prin cele 4 fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer asigurat la centrul drive –thru.

„Masinile merg intr-o zona dedicata de post vaccinare, unde stau 15 minute, fiind atent monitorizati de medici. Dupa cele 15 minute pleaca cu o adeverinta de vaccinare in care este inscris data rapelului”, spun medicii.

Centrul de imunizare din mașină este deschis 12 ore

Deschis 12 ore zilnic, centrul drive-thru este primul de acest fel din Capitala, la care te poti prezenta fara nicio obligatie.

„Suntem într-o noua faza a campaniei in care practic nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocratie, se poate merge la vaccinare pur si simplu”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Autoritatile spera sa il tina deschis pana la inceputul lunii septembrie si sa creasca, astfel, rata de vaccinare la nivel national. Alte centre identice sunt in plan, in cel mai scurt timp, in toate sectoarele Caputalei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si