„Mergem și noi într-o cofetărie și vedem cum se dădăcește aluatul la foc continuu”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cozonaci mai scumpi în ciuda plafonării

În această cofetărie din Ploiești, comenzile au început să curgă cu multă vreme înainte de sărbători.

Nu-i de mirare că în bucătărie e o forfotă de nedescris. Aluatul pentru cozonaci se frământă la foc continuu, iar cuptoarele sunt încinse cât e ziua de lungă.

Iar pe lângă cei tradiționali, aici se prepară cozonacul cu maia după o rețetă specială, iar cel care dădăcește aluatul e Alex, un tânăr cofetar care a moștenit pasiunea de la mama lui, iar apoi s-a specializat în Italia.

Citește și: VIDEO- Coronița, simbol de Crăciun la modă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Până să fie umplut cu fistic sau cu alune, aluatul cu maia trebuie să stea toată noaptea la rece, iar apoi să dospească alte patru ore la cald.

Sunt deja sute de cozonaci gata de livrare.

Prețul unuia tradițional pornește de la 70 de lei, dar poate ajunge la 100 de lei, în funcție de compoziție. Cu 10 la sută mai mult față de anul trecut, în ciuda plafonărilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: