În castelul Windsor miroase deja a Crăciun. Palatul regal s-a transformat într-un minunat tărâm al Moșului, după ce întreagă reședință a fost decorată de Sărbători cu nenumărați brazi și ghirlande. Turiștii se pot bucura aici de atmosfera de poveste și pot participa la ateliere tematice de sărbători sau la tot felul de concerte, organizate în perimetrul castelului, a transmis Cristina Dorobanțu.

Crăciun de basm la Castelul Windsor

Încă de la intrarea în castelul Windsor ai senzația că pășești într-un tărâm de poveste. Sălile impunătoare care au servit regilor încă din secolul 15 au îmbracat straie de sărbătoare. Stilul ales pentru decorațiuni este simplu, elegant, dar de mare efect. În sala mare tronează piesa centrala a decorațiunilor: un brad semeț, natural, adus chiar din grădinile palatului.

Bradul are șase metri înălțime și a fost adus din parcul regal de pe domeniul Windsor. Este decorat cu 33.500 de luminițe de Crăciun, a declarat Kathryn Jones, curator-senior Royal Collection Trust.

În sala în care se servește cina, este o adevărată feerie. Masa lungă de aproape 50 de metri este decorată ca pentru un dineu regal. Deși acum, în încăpere, nu se mai organizează dineuri, camera este amenajata ca pentru o serată regală, spre încântarea vizitatorilor.

Ne aflăm în Camera Waterloo de la Castelul Windsor, iar anul acesta masa din încăpere este împodobită de Crăciun cu un serviciu special de porțelan și candelabre de argint, a

declarat Sally Goodsir, curator arte decorative Royal Collection Trust.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Ordinul Jartierei este cel mai înalt ordin cavaleresc britanic, instituit în anii 1300 de regele Edward al 3-lea.

Se acordă doar persoanelor care au adus servicii deosebite statului britanic, iar multe dintre decorațiunile folosite la împodobirea castelului poartă amprenta acestui ordin.

Este aniversarea cu numărul 675 a Ordinului Jartierei, fondat la Windsor. Am marcat acest moment printr-o stea uriașă, în vârful bradului și am pus emblema ordinului pe setul de porțelan folosit la masa din sala Waterloo, a declarat Kathryn Jones, curator-senior Royal Collection Trust.

Deși palatul este pregătit de sărbătoare, doar turiștii se pot bucura de această atmsofera, până pe data de 1 Ianuarie. Familia regală nu va popsi anul acesta la Windsor, căci regele Charles al 3-lea si regina Camilla vor petrece sărbătorile de iarnă la castelul Sandringham din Norfolk.

Citește și: VIDEO- Cea mai decorată casă de sărbători, din România, este în județul Alba. Iată cum arată!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: