Pentru pensionari, Crăciunul vine la pachet cu multe sacrificii. Unii au strâns din timp bani pentru masa de sărbători, alții se împrumută.. dar cei mai mulți așteaptă să primească un sprijin din partea statului. Cei 250 de lei pentru alimente vor ajunge pe cardurile pensionarilor după jumătatea lunii Decembrie. Cum vin, așa se și duc, spun vârstnicii, a transmis Cristian Sabbagh.

Crăciun plin cu sacrificii

Peste 2,5 milioane de pensionari primesc o dată la două luni bani pentru alimente. În decembrie, aceștia sunt mai așteptați ca niciodată. Mulți au ajuns să-și pună speranța în bruma de bani.

"Sunt buni! Sunt buni și 100 de lei... nu numai 250!", a spus un pensionar.

"Ăia de alimente... de abia îi așteptăm să facem și noi cumpărăturile de Crăciun!", a spus alt pensionar.

"Îmi pare rău să o spun, îmi e și rușine... dar e destul de greu... 11 milioane 250 pensie... Păi cu pensia mea plătesc lumina, cablul, internetul și ramane 100 de lei... 100 de lei pe săptămână! Am luat o pâine și...", a spus alt pensionar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Mesele de sărbători nu vor mai fi așa de încărcate precum în anii trecuți. Prețurile tot mai mari îi fac pe oameni să se gândească de două ori înainte de a cumpăra ceva, astfel că porțiile vor fi reduse drastic.

În astfel de condiții, sunt destui pensionari care vor fi nevoiți să se împrumute de sărbători.

Citește și: Când se face plata pensiilor în decembrie 2023. Anunț de ultim moment de la Casa Națională de Pensii

"Mă împrumut la rude, fac prăjituri mai mici sau mai puține nepoților", a spus un pensionar.

"Mă împrumut! Și mai fac curățenie la lume ca să câștig niște bani, ca să traiesc și eu o lună de zile!", a spus un pensionar.

După jumătatea lunii decembrie, cei 250 de lei vor fi încărcați pe cardurile de alimente, iar beneficari sunt toți pensionarii cu venituri sub 1500 de lei. Din ianuarie pensiile vor crește cu 13,8%, iar o a doua majorare este promisă în toamna anului viitor, după recalculare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: