S-a dat startul petrecerilor de Craciun în pensiunile din Mărginimea Sibiului. Turiștii care petrec sărbătorile aici se vor bucura de un adevărat festin culinar cu bucate tradiționale gătite după rețete autentice, a transmis Silvia Ioniță.

Crăciun tradițional în Mărginimea Sibiului

Departe de forfota marilor stațiuni de la munte, turiștii se bucură din plin de peisajele spectaculoase și de fel de fel de bunătăți tradiționale.

La acest conac din Orlat, gazdele s-au pregătit cu tot ce au avut mai bun, astfel încât până și cei mai pretențioși musafiri să fie mulțumiți. În prima zi de vacanță, oaspeții au asistat la ritualul tăierii porcului și au primit junii la colindat.

"Am venit aici cu familia, cu prietenii, ne place foarte mult. Stăm și asistam la tăierea porcului. Este pentru prima oară în viața mea când văd cum se taie porcul. Am fost de multe ori pe Valea Prahovei și am zis să alegem un loc mai departe de București, să vedem cum este și în partea asta", a spus un turist.

Turiștii s-au încălzit cu vin fiert cu scorțișoară și au ascultat colinde românești.

Cel mai așteptat a fost șoriciul, pe care turiștii abia au așteptat să îl deguste.

"În prag de sărbătoare și în Ajunul Crăciunului pregătim șoriciul, tăiatul porcului, tradițiile pe care le avem în Mărginimea Sibiului", a spus un proprietar pensiune.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"E foarte bun.

Eu sunt Italian, dar mi se pare superb. Tradiția asta din România chiar îmi place. E foarte fain", a spus un turist.

"La bunicii mei întotdeauna mergeam și mâncam de Crăciun. Încercam să-l învățăm și pe cel mic să păstreze tradițiile și de aceea am ales locația aceasta pentru că era tăierea porcului. De aceea am vrut să venim. Venim din Timișoara", a spus un turist.

Tradiția s-a păstrat ca la carte, așa că în curtea conacului junii au venit să colinde.

Turiștii care petrec vacanța în Mărginime se bucură și de tradițiile de la poalele Munților Cindrel. De Crăciun, cetele de juni colindă în fiecare zi pe ulițele satelor.

Citește și: VIDEO- Gustul și mirosul Crăciunului autentic, acasă la Georgiana Lobonț. Artista se bucură sărbători de poveste alături de familie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si