Pe modelul "Vara sanie, iarna car", autoritățile din Craiova s-au pregătit deja pentru târgul de Crăciun. În centrul orașului, dar și în cartierul Craiovița Nouă stau falnici brazii gata împodobiți. Asta spre mirarea localnicilor, care, cu sau fără voia lor, au fost "bombardați" mai devreme cu spiritul sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul a venit mai devreme la Craiova

„E prea devreme, zic eu. Dar probabil au zis să-l facă, să scape și...

Dumnezeu cu mila”.
„Vă dați seama, e octombrie, noiembrie, decembrie... până în decembrie se umple de praf. Tot timpul, cu trei luni înainte, dai cu nasul în brad”, spun craiovenii.
Peste 100 de brazi, dintre care trei uriași, vor apărea în zonele centrale are Băniei. Lângă ei vor sta figurine supradimensionate, decorațiuni albe, turcoaz și roșii, dar și zeci de căsuțe ale comercianților. Culmea, una dintre ele, care aparține lui Moș Crăciun, a fost pregătită încă din... primăvară. 
„Așa arată căsuța Moșului, construită, încă din luna mai, de meșterii populari, iată, sub forma unui brad. Aceasta are 6 metri înălțime și va fi montată zilele următoare în centrul Craiovei”, a transmis Teo Argint, corespondent Știrile Kanal D.

Citește și: VIDEO- Primul oraș care se pregătește de Crăciun. Oamenii sunt împărțiți în două tabere

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Devreme sau nu, ambiția edilului este bătută în cuie. Vrea să ajungă din nou în topul european al celor mai frumoase târguri de Crăciun, după ce anul trecut, Craiova s-a aflat pe locul trei în clasament, înaintea Vienei. Cum va face primarul asta?
Este recrearea poveștii Crăiasa Zăpezii. Pentru asta a trebuit să construim practic de la zero o oglindă foarte mare, care să aibă peste 4 metri înălțime și care va fi pusă peste stradă, astfel încât mașinile vor trece pe sub ea.

Cu cioburi care vor fi puse deasupra bulevardului A.I. Cuza, ca și cum oglinda ar fi spartă. De asemenea, în piață va fi Alice. Vechea Alice care a fost la Târgul de Paște, dar revopsită și transformată în Crăiasa Zăpezii, adică o păpușă de peste 5 metri înălțime. Va fi patinoarul acolo, va fi totul cu lumină rece, deasupra păsări albe, norișori”, a declarat Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.
Aproape jumătate din pregătiri au fost deja finalizate. În ceea ce privește bradul de 20 de metri care va fi montat în centru, primarul s-ar fi inspirat dintr-un model european, mai vechi. Și anume bradul din 2015 de la Vilnius, capitala Lituaniei. 
„Cred că am văzut vreo 200 de ilustrate cu brazi din toată Europa până am ajuns la o variantă care ne-a plăcut și se pretează. Va fi mai frumos decât anul trecut”, a mai spus Olguța Vasilescu.
Târgul de Crăciun din 17 noiembrie va debuta și cu un concert, susținut de Smiley și Theo Rose. Pentru distracția care va dura trei ore, Primăria scoate din bugetul local peste 73 de mii de euro, fără TVA. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si