Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Crăciunul bate la ușă. Gazdele fac ultimele pregătiri în așteptarea turiștilor

Mai este foarte puțin până când turiștii vor călca pragul hotelurilor și pensiunilor pentru a se relaxa în vacanța de Crăciun. Astfel, gazdele fac ultimele pregătiri pentru ca totul să fie pus la punct.

Maria Stiuca,

Muntele își așteaptă turiștii [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Crăciunul bate la ușă, iar în pensiunile și hotelurile de la munte este forfotă mare. În unitățile de cazare se fac ultimele pregătiri pentru sosirea oaspeților. Camerele sunt curățate lună, iar în bucătării se muncește la foc continuu pentru pregătirea meniului de sărbătoare. Dacă în Maramureș tradițiile îi vor cuceri pe turiști, la Predeal accentul se pune pe lux”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Ultimele pregătiri înainte de Crăciun

Turiști din toate colțurile țării vor petrece vacanța de Crăciun la acest hotel de patru stele din Predeal. Oaspeții se vor caza în camere, unde luxul domnește la orice pas. La cele mai înalte standarde va fi și meniul de sărbătoare. Accentul se pune pe bucatele făcute din carne de vânat.
„Avem aici platoul tradițional ce conține mezeluri din carne de vânat, cum ar fi cerb, căprioară, găsiți și pateul din ficat de porc cu piper verde, foarte gustos, avem și cârnații stick.

Împreună cu tocănița de mistreț, care la fel este o delicatesă”, a spus reprezentantul hotelului.
Peștele nu va lipsi de pe masa de Crăciun, iar bucătarii pregătesc somon, doradă, dar și platouri cu un mix de fructe de mare care conțin creveți, calamari, homari sau scoici pregătite cu sos dulce acrișor. Inclusiv desertul este spectaculos.
Zona de spa a hotelului va fi la mare căutare. Oaspeții se vor putea relaxa în saună, salină sau în cabinetele de masaj, dar și la piscina exterioară.

„După distracția de pe pârtii, turiștii pot veni aici la zona de spa, unde au la dispoziție o piscină generoasă cu apă încălzită la 35 de grade Celsius și tot aici există și două jacuzzi-uri exterioare unde turiștii de pot bălăci în voie”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Mai bine de 70% dintre camerele disponibile pentru Crăciun au fost ocupate. Administratorii hotelului spun că mulți turiști se cazează pe ultima sută de metri și sunt convinși că gradul de ocupare va crește considerabil în următoarele zile.

Citește și: VIDEO- Viscol turbat și ninsori în toată țara. Avertizările meteorologilor

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La mare căutare în perioada Crăciunului este și Maramureșul. Această cabană din Borșa a fost închiriată pentru prima vacanță din perioada sărbătorilor de iarnă. Unitatea de cazare are patru camere, fiecare cu baie proprie, un living comun, cu bucătărie, dar și un ciubăr exterior unde oaspeții se pot bălăci în voie.
„Prețul unității noastre de cazare este undeva la 10.000 de lei pentru minim 4 nopți. Îi așteptăm cu celebra tăiere a porcului în stil maramureșan, după care acestea se vor pune pe un rotisor, iar împreună cu invitații noștri vom gusta din produsele tradiționale”, a explicat administratorul pensiunii.
Din programul turiștilor nu vor lipsi nici colindele cântate de un ansamblu de muzică populară din zonă. Dar de departe, vedetele sărbătorilor vor fi mesele îmbelșugate cu bucate delicioase pregătite de gospodarii locali.
Iar după ce își vor potoli foamea, mulți turiști vor lua calea pârtiilor. O parte a domeniului schiabil din Borșa va fi deschisă de Crăciun, spre bucuria celor care practică sporturile de iarnă.
În unitățile de cazare din Maramureș, gradul de ocupare în perioada Crăciunului depășește 80%.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI