Din satul de suflet, Valentin Sanfira ne-a arătat cum se pregătește o masă de Crăciun cu bucate din țara lui Brâncuși. Artistul gorjean sărbătorește an de an cu sarmale cu răcitură și turtă de mălai făcută pe vatră, a transmis Silvia Ioniță.

Crăciunul lui Valentin Sanfira

Dragi telespectatori, 240 de sarmale se vor face aici ca la Gorj. Să pregătim și turta imediat.

Uite cum ne merg mâinile, a declarat Valentin Sanfira.

Suntem în Oltenia, la Runcu, județul Gorj, satul așezat la poalele munților Vâlcan, pe malul Sohodolului, locul de suflet al lui Valentin Sanfira. Cântărețul și-a luat ajutoare de nădejde și e pus pe treabă.

Dragii mei, în primul rând vreau să vă mulțumesc că ați vrut să veniți acasă la mine. Spun acasă la mine pentru că suntem în Gorj și nu oriunde, suntem la Runcu și de data asta e mult mai important pentru mine că am venit și cu soția mea. O avem aici lângă mine, lângă noi doi, pe doamna Anișoara... este ca să zic așa, că nouă la Gorj ne place să fim și un pic mândri. Ea e șefa, ea e șefa de aici la noi, a declarat Valentin Sanfira.

La noi, mesele de sărbători, principal ne sunt sarmalele, sarmalele, mălaiul sau piftia, a declarat doamna Anișoara.

Pentru sarmalele tradiționale oltenești, carnea de porc trebuie musai amestecată cu cea de vită, dar și cu multă ceapă și ardei, prăjite în untură.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O punem și pe Codruța la treabă. Untura e secretul, să știți, totul bio, porcul l-am tăiat zilele trecute, de ignat, a declarat Valentin Sanfira.

Și când gazdele dădeau zor în jurul oalelor cu mâncare, la poartă vin și colindătorii.

Să aveți în viață noroc, bravo copii, a declarat Valentin Sanfira.

Totul este pregătit, sarmalele fierb în cuptor, turta se coace pe jar, puiul se perpelește pe foc, iar gazdele sunt gata de primit musafirii.

Dragii noștri de aici din țara lui Brâncuși, de la Runcu, Gorj, am pregătit cele mai bune bucate specifice zonei noastre și avem sărmăluțele cu piftia vreau să vedeți aici ce a ieșit, ce minunăție, uitați... Sărbători frumoase în familie, cu cei dragi și în cinstea dvs., în cinstea telespectatorilor Kanal D, Crăciun fericit la mulți ani și sănătate, a declarat Valentin Sanfira.

Citește și: VIDEO- Ajun de poveste pentru artista Maria Luiza Mih, în sânul familie. Cum petrece cântăreața Crăciunul?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: