„Dacă înainte de pandemie, în această încăpere puteau servi cel puțin 25 de clienți în același timp, ei bine, acum, cu noile reglementări, patronii restaurantelor vor trebui să se mulțumească doar cu două-trei mese care să fie ocupate în totalitate”, relatează corespondentul Kanal D în Craiova.

După ce rata de răspândire a coronavirusului a scăzut sub 3% în Craiova, micii antreprenori au fost anunţaţi că pot primi clienți şi în interiorul localurilor, până la orele 23:00.

O șansă care i-ar putea scoate din faliment, chiar dacă, potrivit legii, doar 30% din capacitatea locurilor poate fi ocupată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Având o capacitate de 80 de persoane, am stabilit ca o masă să fie ocupată, alta nu, și așa mai departe”, spune un patron.

Deschiderea restaurantelor Patronii, bucurie, dar și nesiguranță

Suntem într-unul dintre cele mai râvnite restaurante din Craiova. După ce în pandemie a făcut doar livrări la domiciliu, Adi vede redeschiderea propriului local ca pe o gură de aer. A readus la muncă 5 dintre angajați și așteaptă rezervarile.

„Pe 2020 este cea mai bună veste pe care am putut s-o primesc eu, ca antreprenor”, spune patronul.
Tot cu bucurie, dar și incertitudine privește lucrurile și Marius, managerul unei cafenele din centrul vechi al Craiovei. De două zile și-a deschis ușile larg pentru clienți.

„Macar la nivel mental percepem altfel lucrurile pentru ca nu mai suntem restrictionati oamenii care vor sa serveasca masa in interior o pot face in conditii ok”, spune bărbatul.

Clienții sunt bucuroși de redeschiderea restaurantelor

„E un lucru bun care se poate întâmpla după pandemia care a fost. De exemplu, o familie ca noi, mai ieșim, mai bem o cafea.

Sperăm să rămânem cu ele deschise, să putem să stăm și noi undeva unde este cald”, spun clienții.
Vestea redeschiderii afacerilor HoReCa îi poate bucura nu doar pe craioveni, ci și pe locuitorii din Sibiu, Brașov sau Suceava, adică zonele în care rata de incidență a scăzut sub 3 procente. Accesul în restaurantele redeschise se va face doar pe bază de rezervare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si