Aceste imagini au fost filmate în Biserica Schimbarea la Faţă din Ploieşti. Sunt mai mulţi enoriaşi care nu poartă corect masca şi alţii care nu au deloc. Se întâmplă după ce preotul a ţinut o predică antimască în faţa credincioşilor, stigmatizându-i pe cei care decideau să o poarte în continuare. Preotul a fost sancţionat de poliţişti cu 1.500 de lei.

Pe stradă, mai toţi oamenii au început să poarte măşti. Dar mulţi o fac doar pentru că trebuie, nu şi pentru a se proteja.

Multe dintre măștile purtate de români sunt contrafăcute și nu protejează deloc

„Eu sunt împotriva măştilor, că cu masca asta n-am aer, n-o suport! Eu nu cred în boala asta, port aşa, că poartă alţii”, spun oamenii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alţii, deşi şi-ar dori, nu-şi permit să dea mai mulţi bani pe o mască sigură, aşa că apelează la tot felul de improvizaţii. Această doamnă, de pildă, poartă 2 măşti în acelaşi timp.
- V-a recomandat cineva aşa?
- Nu, dar după mintea mea, fiind mai în vârstă, trebuie să ne protejăm mai mult, spune ea.

Iar acest domn, pentru a-şi putea refolosi cât mai mult masca din bumbac şi pentru a se simţi protejat, poartă pe dedesubt o batistă.


„Cine îi dă mâna, cumpără, cine nu, se mulţumeşte şi cu măşti din acestea. Fiecare se orienteză după cum îl duce mintea”, spun oamenii.

Iar unii au început să-şi facă acasă propriile măşti pentru a mai scuti nişte bani, chiar dacă sunt conştienţi că nu îi protejează.

Măștile contrafăcute sunt un adevărat pericol pentru sănătate

Dar nici măştile cumpărate din comerţ nu sunt toate atât de sigure, avertizează inspectorii de la protecţia consumatorului, care au confiscat mai bine de jumătate dintre acestea în urma controalelor.

Tot ei ne recomandă să cumpărăm măşti fabricate în România, pentru că sunt mai sigure decât cele din import.
Medicii ştiu cel mai bine care este pericolul la care ne expunem atunci când folosim o mască despre care credem că ne protejează.

„Cred că asta a mea e undeva la 30-35 de lei. Ar fi ok, mai ales pentru tineri, ca pe sub masca estetică să poarte un chirurgicală şi sunt în siguranţă”, spun oamenii.
Însă unii sfidează pandemia şi poartă doar o bandană cu care îşi acoperă faţa, doar ca să nu primească amendă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Cea mai bună protecţie este mâncarea bună, soarele, viaţa bună şi totul este bine!”, spun oamenii.
România a raportat aproape 8.500 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi peste 170 de decese cauzate de noul coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si