Aceste grup format din 25 de femei a venit cu autocarul din satul Smulți, din Galați. În timp ce unele dintre ele obișnuiesc să vină an de an să se închine la racla sfântă, altele au ajuns astăzi pentru prima dată la Iași.

Credincioșii încep să vină la Iași, racla Sfintei Parascheva

„Am evitat aglomerația, pentru că în fiecare an am venit pe 8-9 prima cursă și 10-11 a doua cursă, dar uitați-vă dumneavoastră, inclusiv și eu, nu mai avem 20 de ani și nu ne mai ajută picioarele, tinerețea este în spatele nostru,

nu-i în fața noastră și am zis hai să venim mai devreme un pic”.
Și aceste femei au plecat de acasă, din Rădăuți, cu noaptea în cap pentru a fi sigure că nu au prea mult de așteptat la rând.
Pregătirile sunt, însă, în toi. Muncitorii au montat și au vopsit astăzi baldachinul care va fi împodobit cu flori și pe care moaștele Sfintei Parascheva vor fi așezate sâmbătă dimineață. Totul trebuie să arate impecabil pentru pelerinii care vor ajunge aici din toate colțurile lumii.
În timp ce unii și-au dorit să evite aglomerația, alți pelerini și-au rezervat camere de hotel pentru săptămâna viitoare chiar și cu trei luni înainte. De altfel, aproape toate locurile de cazare în capitala Moldovei sunt ocupate în această lună.
Anul trecut, peste 340 de mii de oameni au venit, în perioada pelerinajului, să se închine la moaștele Sfintei Parascheva.

Citește și: VIDEO- Pregătiri intense pentru pelerinajul Sfintei Parascheva! Marele eveniment va începe pe 7 octombrie și se va încheia pe 15 octombrie

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si