"Cei care dau petreceri zgomotoase, folosesc bormașina sau își renovează apartamentul și își deranjează vecinii vor plăti scump. Cresc amenzile pentru cei care fac gălăgie la bloc. Iar sancțiunile ar putea fi aplicate de acum și în mediul rural", a transmis Cristian Sabbagh.

Gălăgia la bloc se plătește mai scump

Este realitatea vieții la bloc pe care o suportă orice locatar de la oraș.

Zgomotul bormașinii, este întrecut de țipetele și petrecerile ce țin până târziu în noapte sfidând programul de liniște. 

Alții ajunși deja în culmea disperării au cerut chiar sprijinul autorităților.

Ca să mai reducă decibelii, parlamentarii vor să aprobe un proiect legislativ care prevede dublarea amenzilor pentru tulburarea liniștii publice.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Amenda minimă prevăzută în legea actuală este de 500 de lei, care în 15 zile înseamnă de fapt 250 de lei, jumătate din minim, ori asta nu este de natură să descurajeze astfel de fapte", a declarat Cosmin Poteraș, senator.

Potrivit noii legi deranjarea vecinilor va fi sancționată indiferent de oră cu amenzi intre 6000 de lei și 12.000 de lei. Iar vecinii care nu respectă programul de liniște noaptea, sau la prânz, vor fi amendați cu până la 2000 de lei, ori în caz de recidivă cu până la 6000 de lei.

În plus, dacă până acum sancțiunile impuse de către autorități îi vizau doar pe cei din mediul urban, buni de plată vor fi și locuitorii de la sate.

Citește și: VIDEO- Lipsă cronică de medicamente în farmacii. Criza medicamentelor îi aduce la disperare pe pacienți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si