„Am probleme de sănătate și îmi este frică!”.
Accesoriul pe care nu demult l-am fi vrut dispărut de pe fața pământului- masca- a ajuns o alegere de bună voie. Deși autoritățile nu ne obligă să o purtăm, oamenii o utilizează adesea din precauție.

Românii au revenit la mască de bună voie

„Știți cum e...protecția e mama înțelepciunii!”,

spun oamenii.
În spațiile aglomerate, în gări, în stații de autobuz sau tramvai vedem tot mai mulți oameni cu mască de protecție.
„E bine să fii preventiv, dacă merg un pic unde este mai lejer n-o port, dar când mă apropii de mijocul de transport, sau undeva unde este lume mai multă, mi-o pun pentru că e bine pentru sănătate”, spune o persoană.
De la sub 500 de cazuri noi de Covid raportate săptămânal, în urmă cu două luni, România a ajuns să atingă acum aproape 14.000 de cazuri noi într-o singură săptămână. O creștere de peste 29 de ori.

Citește și: Cazuri record de Covid-19 în România! Ne întoarcem sau nu în pademie?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Această tulpină care circulă acum, se pare că este mai puțin agresivă dar extrem de contagioasă, se ia mai repede. Înainte, o persoană putea, statistic vorbind, infecta alte 6, acum cred că a sărit undeva de 11-12, deci mai mult decât dublu”, avertizează medicii.
Situația e cu atât mai clară în farmacii, acolo unde cererea pentru teste și medicamente specifice infecției cu Sars-Cov 2 a explodat.


În acest caz, medicii spun că ar fi bine să revenim asupra normelor de protecție. Altfel, masca de protecție trebuie purtată musai în spațiile aglomerate, mâinile trebuiesc dezinfectate și spălate periodic, iar la primele semne de boală trebuie să ne izolăm.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si